ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılının ilk meclisi Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 3'üncü maddesinde Denetim Komisyonu üyesi seçiminde gerginlik yaşandı. Mecliste çoğunluğun Ak Parti grubunun oluşturması nedeniyle 3 denetim komisyonu üyesi Ak Parti'den geri kalan 2 denetim komisyonu üyesinin biri CHP bir diğeri de MHP'den seçildi. Mecliste CHP grubunun İyi Parti'den denetim komisyonu üyesi seçilmesi isteği talebi mecliste gerginlik yaşanmasına neden oldu. Başkan Türelbunun yasa gereği mümkün olmadığını belirtti

CHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Muhittin Böcek'e ve diğer CHP ilçe belediye başkan adaylarına başarılar diledi. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirlide CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Böcek'e başarılar dileyerek seçimde Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel'i Cumhur İttifak'ı olarak destekleyeceklerini belirtti.

CHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay, mecliste komisyon seçimi yapılırken partilerin meclis üye sayılarının kat sayı oranlarının alınarak yapılması gerektiğini söyleyerek komisyon üye seçiminin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Türel, de yasa gereği bu şekilde bir şey yapamayacaklarını hesaplamaların ise yapıldığını söyledi. Türel, 'Bizde isteriz İyi Parti'den bir meclis üyesinin denetim komisyonunda olmasını ama yasa böyle. İttifak gereği bir meclis üyesini seçelim deseniz bile seçemezsiniz' dedi. İyi Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar da yasa gereği seçilen 5 komisyon üyesi için seçim yapılmasına gerek olmadığını belirterek oylamanın yasa dışı olarak yapıldığını söyledi. CHP'li Oktay'ın meclis üye sayısı içerisinde MHP'li meclis üye sayılarını sürekli tekrar etmesi üzerine MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Oktay'a 5 yıl önce kendisinin MHP sıralarında siyaset yaptığını hatırlattı. Senirli, 'Her fırsatta MHP'nin kaç meclis üyesi var diyorsunuz. MHP'yi hakir görme hadsizliğini nereden görüyorsunuz.' dedi. Oktay ile Senirli arasında yaşanan kısa süreli gerginliği Başkan Türel araya girerek sonlandırdı.

Denetim Komisyonu üyeliğine Ak Parti'denMesut Kocagöz, Mustafa Eroğlu, Halit Çilengir, CHP'den Reşat Oktay, MHP'den Ali Baki Sarıca seçildi.

Deniz TOPKAYA