CHP ilçe kongresi Kaş Belediyesi Çerçiler Fevzi Gürsoy Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, eski Antalya milletvekilleri Gürkut Acar, Nail Kamacı ve Tuncay Ercenk, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner, Vatan Partisi Kaş İlçe Başkanı Rauf Ergün, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve partililer katıldı.

Verilen önergeyle divan başkanlığına eski Kaş Belediye Başkanı Musa Bilgiç seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından faaliyet ve mali rapor okunarak, oybirliğiyle kabul edildi. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek aday olarak katılan mevcut Başkan Süleyman Ulaş Akbaş yeniden seçildi. Kongrede 188 delegenin 100'ü oy kullandı. Ulaş Akbaş, geçerli 98 oyun tamamını alarak ikinci kez başkan seçildi.

Yönetim kuruluna ise Mehmet Alacaoğlu, Mehmet Vural Arıkan, Mehmet Erbay, Barış Gacar, Serpil Gökçül, Musa Güvenç, Feride Kocabıyık, Sinan Örs, Özcan Sarıkaya, Çiğdem Sarısoy, Yasemin Sertel, Vehbi Toraman, Yusuf Ustali ve Necati Yılmaz seçildi.

İl delegeleri ise Süleyman Ulaş Akbaş, Halil Arıkan, İdris Çelik, Erkan Demirci, Hasan Gökkaya, Abdullah Gültekin, Kadriye Hacımusaoğlu, Mehmet Nazif Karacan, Ömer Saim Karakurt, Mehmet Karatepe, Ali Özdemir, Süleyman Özer, Durmuş Uçar, Mustafa Ülker, Gürkan Yalçın ve Mehmet Zorlu oldu.

CHP İlçe Başkanı Süleyman Ulaş Akbaş, 'Geçmişe saygılı, geleceğe güvenle bakarak 2019 yılında yapılacak seçimlerin startını veriyoruz. İlk hedefimiz Kaş Belediye Başkanlığı'nı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazanmak. Ardından CHP'yi iktidara taşımak. Bunun için yola çıkıyoruz. Bu kongre iktidar yürüyüşünün başlangıcı olacak. Hep birlikte, kol kola yürüyerek başaracağız. Sizi iktidar yürüyüşüne çağırıyorum' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 'Artık Türkiye bir yol ayırımında. Yeniden parlamenter demokrasiyi getirmek için, tek adam diktatörlüğünden kurtulmak için birlikte çalışacağız. Atatürk, Anadolu'da kongreler yaparak Kuva-yı Milliye ruhunu oluşturdu. İç çekişmeleri, parti içi kavgaları bir yana bırakarak dışa dönük çalışacağız. Antalya'da yeniden iktidar olmak için, Kaş'ta yeniden iktidar olmak için çalışacağız. Amerika tarafından Kudüs'te bir bombanın pimi çekildi. Bu bomba, Ortadoğu'ya atıldı. Biz mazlumların yanında olan bir partiyiz. Ama İsrail'le kol kola olan, ancak türbine oynayan bir iktidar var. Sarraf davasında yaşanan rezaleti hep birlikte görüyoruz. Para transferi olayında görüyoruz. Bu iktidardan Türkiye'nin kurtulması gerekiyor' diye konuştu.(DHA)