CHP Serik ilçe kongresi bir düğün salonunda yapıldı. Kongreye CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, İl Başkanı Mustafa Erdem, Serik İlçe Başkanı Osman Demiroğlu, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan kongrenin divan başkanlığını Cavit Arı yaptı.

İl Başkanı Mustafa Erdem, 'Ülkemizin içinde bulunduğu durum belli. Ülkeyi kurtaracak tek parti Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak Antalya Büyükşehir ve Serik Belediye Başkanlığını alacağımıza inanıyorum. 2019 yılında yeniden Kuvayı Milliye ruhu ile Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda CHP olarak demokrasiyi yeniden kuracağız' dedi.

Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, 'Ankara'da siyaset Brezilya dizilerine döndü. Şu ortamda söylenecek çok şey yok. Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinin en zor dönemini yaşıyoruz' diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Oy kullanan 269 delegenin 138'ini alan Serik Belediye Meclis Üyesi Abdullah Akbaba başkan seçildi. Rakibi Serik Belediye Meclis Üyesi Faik Çıtak ise 128 oy alırken, 3 oy geçersiz sayıldı.

İlçe Başkanı seçilen Akbaba, 'Birlik ve beraberlik içerisinde hedefimiz 2019 seçimleridir. Hedeflerimizden şaşmadan azim ve kararlılık içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi.(DHA)