CHP'DE ilçe kongreleri tamamlandı. Kongrelerde 19 ilçenin 8'inde yeni ilçe başkanları göreve gelirken, 11 ilçede eski başkanlar ipi göğüsledi. Kepez, Akseki, Finike, Gündoğmuş, İbradı, Demre, Kumluca ve Serik, yönetimleri yenilenen ilçeler arasında yer aldı. 19 ilçeden 2'sinin başkanı ise kadın adaylar oldu. Manavgat'ta Aliye Coşar yeniden başkan olurken, Akseki'de Mine Kaya, CHP'nin ikinci kadın ilçe başkanı oldu. Tamamlanan ilçe kongrelerinin ardından il kongresinin ise şubat ayında yapılması öngörülüyor.

Yeniden başkanlığa aday olduğunu belirten CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, ülkenin kuruluşu ve kurtuluşunda olan, Türkiye'ye demokrasiyi kazandıran CHP'nin ilçe kongrelerinin şölen havasında geçtiğini kaydetti. Muratpaşa ilçe başkanıyken yapısal ve başarı anlamında iyi işler yaptıklarını dile getiren Kumbul, 2 yıllık il başkanlığı döneminde de Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel ve yerel seçim dönemi yaşadıklarını aktardı. Kumbul, 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin oyu tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Genel seçimlerde AK Parti ve MHP'nin milletvekili sayıları azalırken, biz 5 milletvekili sayımızı koruduk. Millet İttifakı olarak ise 8 vekil sayısına ulaşarak iyi başarı ede ettik' dedi.

KUMBUL'UN HEDEFLERİ

Son yerel seçimlerde başarılarını taçlandırdıklarını vurgulayan Kumbul, 'Seçimlerde tüm CHP'lilerin bir arada durması, ittifak partilerinin desteği ve toplumun katkısıyla çok büyük başarıya imza attık. 1958 yılında ilçe olan Kumluca'yı tarihimizde ilk kez kazandık. 64 yıl sonra Finike'yi kazandık. Geçen dönem kaybettiğimiz Gazipaşa'yı tekrar aldık. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yeniden altı oklu bayrağımızı taşıdık. Aday gösterdiğimiz 12 ilçenin 8'ini kazandık. İttifak ortağımız İYİ Parti 2 ilçeyi kazandı. Şimdi hedefimiz partimizi Antalya'da birinci yapmak. Partimizi iktidara giden yolda Antalya'da ciddi katkı sunmak istiyoruz. Milletvekili sayımızı artıracağız ve oy oranımızı yüzde 40'ın üstüne taşıma hedefindeyiz. Başarılı sürecimizi önümüzdeki 2 yıla daha yaymak istiyorum. Örgütün yapısal sorunlarını çözüp iktidarımızı sürdürmek istiyoruz' diye konuştu. (DHA)