ŞUBAT ayında yapılması planlanan CHP Antalya il kongresinde adaylığını açıklayan 3 ismin yanı sıra genel merkezin görev vermesi durumunda aday olacağını açıklayan Ömer Melli'nin seçim çalışmaları sürüyor.

CHP'yi 2023 yılında yapılması planlanan genel seçimlere hazırlayacak il başkanları için olağan kongrelerde son dönemece girildi. Antalya'da 8 Kasım'da delege seçimleriyle başlayan süreçte, 600 delege oluştu. 14 Aralık'ta başlayan ilçe kongreleri ise geçen hafta tamamlandı. Seçimler sonrasında 8 ilçede yönetim değişirken, 11 ilçede mevcut başkanlar seçimlerin galibi oldu. İlçe seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler, il kongresine çevrildi.

2 YILLIK KUMBUL DÖNEMİ

Mevcut İl Başkanı Ahmet Kumbul, adaylığını açıklayan ilk isim oldu. 2 yıldır partisinin il başkanlığını yürüten Kumbul'un liderliğindeki CHP Antalya örgütü, 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden partilerine kazandırdı. CHP, bu yerel seçimlerde aday gösterdikleri 12 ilçenin 8'inde ipi göğüsledi. Kumbul'a yönelik parti içindeki en önemli eleştiri ise etkili bir yönetim anlayışı olmadığına yönelik oldu. Belediye başkanlarına karşı elini masaya vurmadığı eleştirilerine maruz kalan Kumbul, seçilen başkanların başka partiden değil, CHP'li başkanlar olduğunu belirterek eleştirileri kabul etmedi.

ÜÇÜNCÜ ADAY BAYAR

İl başkanlığına ikinci aday ise Mustafa Şeker oldu. Daha önce de il başkanlığına aday olan işadamı Şeker, iktidar yolunda partisinin Antalya İl Başkanı olmak istediğini açıkladı. CHP'de üçüncü aday ise yıllardır partinin içinde bulunan Nusret Bayar oldu. 27'nci dönem genel seçimlerinde partisinin milletvekili adayı olan Bayar, kent merkezinde seçim ofisi açtı. Bir dönem CHP Demre İlçe Başkanlığı da yapan Bayar, batı ilçelerinde de çalışma yürütüyor.

ÖMER MELLİ SÜRPRİZİ

Resmi adaylığını ilan etmese de eski il başkanlarından Ömer Melli, nabız yoklamaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ankara'da ziyaret eden Melli, yeni seçilen ilçe örgütlerini de ziyaret ederek tepkileri ölçüyor. Melli, genel merkez yöneticilerinin görev vermesi durumunda aday olduğunu kaydetti. (DHA)