BÜYÜKŞEHİR Belediyesi 2014-2019 dönemi son meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Türel, meclis üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 103 kişilik meclis üyesinden 51 kişinin meclise katılması salt çoğunluğunun 52 kişiye tamamlanmak zorunda olması nedeniyle mecliste uzun bir süre oturum açılamadı. Bağımsız meclis üyesi Erol Özkarabekir'in meclise katılımı ile oturum açıldı. Türel, gündem dışı konuşmasında bir dahaki dönem meclis üyesi olmayacak meclis üyelerine veda ve teşekkür konuşması yaptı.Türel,'Bu kadar çok teşekkürün olacağı meclis aklıma gelmezdi açıkçası. Ama bu meclis bunu hak ediyor' dedi.

ÇOK GÜZEL ESERLER KAZANDIRDIK

2014-2019 yılları içerisinde muhalefet ve iktidarla Antalya'ya çok güzel eserler kazandırdıklarını söyleyen Başkan Türel, 'Dönem dönem tartışmalar yaşandı. Dönem dönemde Antalya'nın menfaati için birliktelik söz konusu oldu. Tabii ki demokrasi görüşler zenginliği. 2014-2019 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu hizmetler adeta altın dönemi ifade eder. İnşallah bundan sonraki dönemde halkımızın desteğiyle hizmetlerimizi çok daha yüksek bir noktaya getirmek istiyoruz. 5 sene içinde meclis olarak Antalya'mıza vermiş olduğumuz hizmetlerden dolayı hepiniz onur duyabilirsiniz. Ben sizlerle onur duyuyorum' dedi.

HELALLİK İSTEDİ

Siyasi yaşantısı boyunca Antalya'nın sorunlarına siyasi olarak yaklaşmadığını ifade eden Türel, 'Seçim döneminde hep söylediğim husus siyaset değil hizmetler yarışsın. Adaylar değil projeler yarışsın dedim. Biz Antalya'ya hizmet etme sevdasında olan bu işin gönüllüleri kişiyiz. Fedakarca çalıştık. İnşallah 31 Mart seçimlerinde sandıktan çıkacak sonuçta Antalya'nın Antalyalıların kazanmasını diliyorum. Hakkınızı helal edin. Benim varsa helal olsun. Ama bu durum benim için veda değil, bir başlangıçtır. Bizim için her son yeni bir başlangıçtır. Onu da özellikle ifade etmek isterim' dedi. Başkan Türel'in konuşması meclis üyeleri tarafından alkışlandı.

Başkan Türel mecliste salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle bekleme esnasında gündem dışı konuşmalarda ilk sözü CHP'li Recep Tokgöz'e vereceğini söyledi.Tokgöz söz aldığı esnada Başkan Türel, 'Bu meclis bendensiniz Recep Bey istediğiniz kadar konuşabilirsiniz' diyerek espri yaptı. Tokgöz, '2014-2019 dönemli içerisinde belli konularda karşı karşıya geldik. Antalya'nın sorunlarıyla ilgili karşı karşıya geldik. Belki aynı pencereden bakmayabildik ama demokrasinin güzelliği de burada. Bu meclis gerçekten önemli. İki eli kanda dahi olsa buraya seçilen başkanların buraya gelmeleri gerektiğini söylüyorum. Kendi bütçeleri görüşüleceği zaman dahi buraya gelmeyen belediye başkanlarını da kınıyorum. Zamanımız çok değerliyse buraya seçilmesin. Kimse başkanın adamı olmasın. Kendi ilçelerinin ve Antalya'nın adamı olsun' dedi.

Mecliste ilgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Türel, 'Nisan ayı meclis toplantısını nasıl duyuracağız. 2'inci pazartesi yapılıyor biliyoruz da ben kendimi şuanda mazbatacı askerler gibi görüyorum. Mazbata için gün saydığımızı düşünüyorum. Nisan ayının 2'nci haftasının son günü 12 Nisan diyelim. Bir dahaki dönemde gelecek arkadaşlarla buluşmak üzere hoşçakalın' dedi.

DENİZ TOPKAYA