FİNİKE Belediyesi'nde yeni meclis, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve tüm meclis üyelerinin katılımıyla yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Meclis üyelerine yönelik kısa konuşma yaparak, birlik beraberlik mesajı veren Başkan Geyikçi, parti ayrımı gözetmeden, ilçe adına en doğru olan kararları birlikte vermek istediklerini ve her konuda şeffaf olacaklarını belirterek, 'Aldığımız her kararın ilçeye hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

Günden maddelerine geçilmeden önce partilerin grup sözcüleri söz alarak yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Cumhur İttifakı'nda yer alan 6 meclis üyesi önerge vererek, tüm meclis toplantı video kayıtlarının, meclis tutanaklarıyla birlikte birer suretlerinin kendilerine verilmesini talep etti. Talep kabul edilerek gündeme alındı. Daha sonra yapılan değerlendirmede talep oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesinde meclis katibi seçildi. Meclis katipliği asil üyeliğine Mete Apaydın ve Arif Ertuğ seçildi. Diğer gündem maddelerinde üye seçimleri yapıldı. Meclis birinci başkanvekilliğine Ertürk Yazar, ikinci başkan vekilliğine Ali Bağrıyanık, encümen üyeliğine Sadullah Özgül ve İsmail Şentürk seçildi.

Komisyon seçimlerinin ardından Başkan Geyikçi, Finike Belediyesi'nin toplam borç miktarının 53 milyon 812 bin 891 lira olduğunu, alacak miktarının ise 24 milyon 754 bin 708 lira olduğunu kaydetti.

Öncelikli borçlar için planlama yapacaklarını belirten Geyikçi, ayrıca 300 parselde hak sahibi olan vatandaşların da hiçbir şekilde mağdur olmasını istemediğini, Milli Emlak ile yeniden yapılandırma için görüşme halinde olduklarını söyledi. (DHA)