Milletvekilliği için aday olunabileceğini belirten Akaydın, belediye başkanlığı için durumun farklı olduğu söyledi. Akaydın, 'Belediye başkanlığında halkın istenci önemlidir. Halkın isteğini test edecek makam da genel merkezdir. Genel merkez de bugünlerde bu çabanın içinde. Benim konumumdaki birinin 'ben adayım' gibi bir deklarasyon ile yarışın içine girmesini sağlıklı bulmuyorum' diye konuştu.

'ADAY OL DENİRSE'

2019 ve 2014 seçimlerinde de aday olduğunu söylemediğini dile getiren Akaydın, aday için yapılacak ön seçimin de yeterli olmadığını aktardı. Ön seçimde sadece partililerin isteğinin ortaya çıktığını ifade eden Akaydın, 'Genel merkez, 'Adayımız ol' derse bunu değerlendiririm. Parti, 19 Ekim'den sonra isme dayalı değil açık uçlu bir anket yaptıracak. Beynim çalıştığı sürece siyasetin içinde yer almaya devam edeceğim. Siyasetin içinde olmak demek mutlaka vekil ya da başkan olmak demek değildir' dedi. Mustafa Akaydın, birçok partilinin aday olması için kapısını çaldığını söyledi.

UMUT DOĞAN'A SUÇLAMA

2014 yılındaki yerel seçimleri hile ile kaybettiğini ileri süren Akaydın, 'Kepez ilçesinden seçim günü ıslak imzalı tutanak alamadık. Bizim o dönemki İl Başkan Yardımcımız Umut Doğan, bilişimden sorumluydu, gece kayboldu. Ertesi sabah da Ak Parti'ye geçti. Gece 1.5 puan öndeydim. Ama sabaha karşı her şey adliyede değişti. Bunu defalarca söyledim ama hiçbir savcı Umut Doğan'ın üstüne gitmedi. Umut Doğan sırra kadem bastı' dedi.

CHP SAHİLLERDE ÇOK ŞANSLI

Son yerel seçimlerde yüzde 34,6 oy aldığını belirten Akaydın, CHP'nin aldığı en yüksek oy oranını elde ettiklerini söyledi. Akaydın, 'Aradan 3 seçim geçti, halen bu yüzdeye ve oya, nüfus artmasına rağmen ulaşılmadı. Demek ki Antalya'da bir potansiyel var. Eğer CHP olarak stratejik bir hata yapmazsak, ortalama adayla bile Antalya'yı alabiliriz' diye konuştu. (DHA)