MURATPAŞA Belediyesinin toplu açılış ve yeni projesinin temel atma törenine katılmak üzere Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmasında CHP'li belediyelere çağrıda bulunarak 'Belediye Başkanlarına iki şey söylüyorum. Bunun birincisi seçilir seçilmez bütün vatandaşları kucaklamaları, ikincisi de yaptıkları her türlü harcamanın hesabını kuruşuna kadar vatandaşa vermeleri. Başkanlarımız herkesi kucaklıyor, belediye başkanı oldukları andan itibaren herkesin belediye başkanı oluyorlar ama bu yetiyor mu? Hayır. Harcamalar yapıyorlar, yaptığınız her hizmetin bedelini kuruşu kuruşuna halka açıklayacaksınız halka hesap vereceksiniz. Siyaset halka hesap verme kurumudur, halktan hesap sorma değil. Biz bunu namuslu bir görev görüyoruz her kuruşun hesabını veriyoruz' ifadelerini kaydetti.

2019 TAHMİNLERİ

Kılıçdaroğlu, 'Bir parti var onların belediyecilik anlayışıyla bizimki farklı. Onların anlayışında belediyecilik yaptıkları yerlerde kentlerine ihanet eder çıkar bunu açıklarlar bizde ihanet yok hizmet var. Onlar nerede yeşil alan görseler buraya nasıl gökdelen dikeriz hesabını yapıyorlar, biz de nerede yeşil alan görsek buraya nasıl okul yaparız park yaparız halka açarız dememiz lazım. Onlar kentleri rantlara, biz rantları kentlere nasıl teslim ederiz diye düşünüyoruz. Dünyanın en güzel kentlerinden birinde yaşıyorsunuz, denizi doğası insanları güzel burayı daha güzelleştirmek mümkün belediye başkanlarımızın sunduğu hizmetler bakın 2019'da inşallah Antalya'yla birlikte Mersin, Adana, İstanbul, Balıkesir'i de alacağız. Denizli'yi de Bursa'yı da alacağız. Bu ülkeye demokrasiyi yeniden getirmek için gece gündüz uyumayacağız mücadele edeceğiz, çocuklarımız, gençlerimiz, geleceğimiz ve Türkiye için' dedi.

UYSAL BİLGİ VERDİ

Toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yeraltı çöp konteynerinin şehirleşmedeki önemine değinen Uysal, 3 binden fazla yeraltı konteynerinin ilçeye yerleştirildiğini ifade etti. Uysal, 'Hizmetleri saysam 5 saat sürer. Sizlerin hizmetleriyle yapıyoruz. Yaşlı evlerimizin sayısı 7 bin, 8 bin engellimiz bizden turunç masa üzerinden yardım almış. Eğitim alanında 4 bin kişiye eğitim veriyoruz. Torpilsiz ve eğitime göre dağılan bir durum var. Teneffüs parkında 250 bin kişiyi ağırladık. 12 tane festival yapıyoruz. 11 bin kişiye spor yaptırıyoruz. İnsan olsun başımızın üstünde yeri var. Ayrım yapmıyoruz. Herkese eşit hizmet veriyoruz' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muratpaşa Belediyesi'nin yapımının tamamladığı 5 yeni parkla birlikte 35 bin 500 metrekarelik Ziya Gökalp Kent Parkı, Memurevleri Mahallesi Eğitim ve Bilgi Merkezi, DoğuyakaMahallesi Aile Sağlığı Merkezi, 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun açılışlarıyla Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Pazar Yeri temel atma töreni gerçekleştirildi. (İHA)