TÜRKİYE seçime odaklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün gerçekleştirdiği grup toplantısında ''26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanın hem de milletvekili seçimini yapmalı'' sözleri gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Konuyu Bahçeli ile görüşeceğim' açıklamasını yapması ve açık kapı bırakması 'Türkiye seçime gidiyor' şeklinde yorumlanırken Antalya'daki siyasi parti liderleri İbrahim Ethem Taş, Ahmet Kumbul ve Nizamettin Sağır, olası erken seçime hazır olduklarını söyledi.

'ÇALIŞMALARA BAŞLAMIŞTIK'

Göreve geldikleri ilk günden itibaren yarın seçim varmışçasına çalıştıklarını söyleyen Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, şöyle konuştu: 'Biz seçim startını verdiğimizi her gittiğimiz yerde her programımızda söylüyorduk. Haftasonu gerçekleştirdiğimizAntalya İl Yönetimi Eğitim Kampı'nda da arkadaşlarımızla konuştuk ve 14 Nisan itibariyle startı verdik. 19 ilçemiz, il başkanlığımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve tüm teşkilatımızla sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçime 2 ay da kalsa, 2 yıl sonra da olsa, biz her zaman hazırız. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.'

'SEÇİMİ KAZANACAĞIZ'

CHP Antalya teşkilatı olarak olası bir erken seçime hazır olduklarını söyleyen İl Başkanı Ahmet Kumbul, 'Bahçeli'nin açıklamalarına şaşırmadık. Ak Parti yönetiminin de bu açıklamadan haberi olduğunu düşünüyorum. Biz, bir süre önce seçim çalışmalarına başlamıştık. Seçim sürecinde görev alacak arkadaşlarımızı belirledik ve eğitimlerimizi devam ediyor. Kayıp seçmene ilişkin taramalarımızı yapıyoruz. Haberi, esnaf ziyareti sırasında öğrendik. Kaybedeceklerini gördükleri için bu tür bir yol seçtiler ancak seçmen gerekli cevabı sandıkta verecek. Her ne olursa olsun seçimi kazanacağız'' şeklinde konuştu.

'GENEL BAŞKANIMIZ SÖYLEMİŞTİ'

İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener'in katıldığı etkinliklerde defalarca erken seçim vurgusu yaptığını anlatan İyi Parti Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır ise 'Antalya teşkilatı olarak bir süredir Genel Başkanımızın uyarılarını dikkate alarak sahada çalışmalarımıza başlamıştık. Seçime 4 ay gibi bir süre var. Bu kısıtlı zaman diliminde en hızlı ve doğru şekilde hareket etmek ve partimiz için en iyisini yapmak istiyoruz. Çalışmalarımız sürüyor, biz seçime hazırız'' dedi. (Abdullah ÖZKAN)