İYİ Parti Antalya Kurucu İl Divanı, İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Akra Barut Otel'de gerçekleştirilen toplantıya İyi Parti Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır ve parti üyelerinin yanı sıra gazeteciler katıldı. Başkan Sağır, Antalya'daki teşkilat yapılanmasının 10 gün içerisinde tamamen biteceğini ve 2019 seçimleri için çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Sağır, olası bir erken seçime de hazır olduklarını belirtti ve Antalya için Türkiye için çalışacaklarını anlattı.

YENİ BİR ALTERNATİF

Türkiye siyasetindeki mevcut boşluğu doldurmak üzere Türk milletinin talebiyle İyi Parti'nin kurulduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Sağır, 'Türkiye'de son 15 yıldır seçmenleri kamplaştırmak üzerine kurulu bir sistem var. Türk milletini ayrıştıran bir anlayış var. Bu bizim içimizi acıtıyor. Bu kavga, dövüş Türk milletini yordu. Türk siyasetinde hoşgörü anlayış eksikliği vardı. O eksikliği doldurmak üzere ve alternatif oluşturmak üzere İyi Parti kuruldu' dedi.

'CİDDİ BİR TALEP VAR'

Antalya'da İyi Parti'ye katılmak isteyen ciddi bir kitle olduğunu anlatan Sağır, 'Buradaki kadro kadar yer almayan isimlerde var. Genel Başkanımız Meral Akşener'in söylediği gibi bu bir cesurlar ve gönüllüler hareketi. Aynı zamanda bir kadın hareketi. Bu yönetim oluşturulurken Türkiye'deki gidişattan rahatsızlık duyan Atatürkçü, demokrat, Türk milliyetçisi, Anadolu muhafazakarı gibi Türkiye'nin her kesiminden kişiler var. Diğer partilerde Gençlik Kolları'nda görevlendirilecek kişiler bizim il yönetimimizde. Kadın Kolları'nda görevlendirilenler, bizde il yönetimindeler. Kadın Kolları bizde yok. Hanımefendiler direkt hareketin içerisindeler. Geçmişte siyasi bir hayatı olanlar, gömleklerini çıkarmadan, kimliklerini bir kenara bırakmadan ortak değerler üzerinde buluştukları bir teşkilat yapısı oluşturuldu' diye konuştu

'TABANIN İSTEDİĞİ OLUR'

'Belediye Başkanlığı düşünüyor musunuz' sorusu üzerine Sağır, 'İyi Parti, klasik bir parti değil. İyi Parti, bir umut partisi. Bütün kararları hep birlikte alıyoruz. Bütün baskılara, sindirmelere ve bütün tehditlere rağmen bir Türkiye'nin geleceğine sahip çıkacağız diyen cesurların hareketi. Vakti geldiğinde ne yapmamız gerekiyorsa oturur hep beraber kararları alır ve kimi belediye başkanı, kimi milletvekili olarak görmek istiyorsak karar veririz. İYİ Parti'de tabanın sözü geçecektir. O konu, zamanı geldiğinde değerlendirilir' yanıtı verdi.

KADINLAR ÖNDE

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İyi Parti İl Başkanı Nizamettin Sağır, toplantı sonunda 100 kişilik parti yönetiminde yer alan kadınlarla fotoğraf çektirdi. Ardından tüm yönetimle objektiflere poz veren Sağır, 12 kişilik İyi Parti Antalya İl Kurucu Divanı'nda yer alanları da açıkladı. İyi Parti'nin 12 kişilik A Takımı şu isimlerden oluşuyor: Kefaatin Duman, Emine Cennet, İlhami Okudan, İbrahim Özcan, Hasan Ünlüel, Ahmet Aydın, Süleyman Kızıl, Leyla Oruç, Burak Özdere, Erdal Özçivi, Emel Öner, Yusuf Vermez ve Nihat Kavşut.(Abdullah ÖZKAN)