ANTALYA'DA 1989 ve 1999 yılları arasında, Doğru Yol Partisi'nden seçilerek 2 dönem belediye başkanlığı yapan Hasan Subaşı, bugün Ankara'da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile bir araya geldi. Her iki genel başkan, deneyimli siyasetçiyi İyi Parti'den Antalya milletvekili aday adayı olması konusunda ikna etti. Hasan Subaşı, üçlü değerlendirme sonucunda olumlu görüşmeler ortaya çıktığını ve aktif siyaseti kabul ettiğini söyledi.

Kendi çizgisine en yakın merkez sağdaki bu oluşuma hizmet vermeye hazır olduğumu belirten Subaşı, 'Uzlaşmacı, akılcı iyi bir politika yaşamış ve görmüş oluruz. Türkiye'de geçen yıllar hep çalkantılı, husumet ve ayrışma içinde geçti. Son aylarda uzlaşmacı adımlar bizi de umutlandırıyor. Gelişmiş ve kaliteli bir demokrasi, iyi işleyen bir parlamenter sistem özlemimiz. Katılımcı ve kavgasız bir ortam umudundayız' diye konuştu.

İyi Parti'den Antalya'da ilk sırada milletvekili adayı olacağına yönelik iddiaları değerlendiren Subaşı, 'Bunları konuşmak doğru olmaz. Onun takdirini komisyonlar verir. Bu tür sıralamalar bugünün konusu olmamalı' dedi. (DHA)