Törene Antalya Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürü Oya Yılmaz, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya ve muhtarlar, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Antalya Muhtarlar Derneği ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya Şube Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasıyla devam etti. Ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapan Nazif Alp, Anadolu'da köy ve muhtarlık örgütünün kuruluşunun 1833 yılında Kastamonu Taşköprü'de ilk seçimle hayata geçirildiğini anlattı.

ANAHTAR ROLÜ

Alp konuşmasını şöyle sürdürdü:'Kent yaşamında halka en yakın birim olarak mahalle demokrasisinin kökleşmesi, kent hizmetlerinin daha etkin ve verimli üretilmesi açısından muhtarlık büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla demokratik değerlerin gelişerek anlam kazandığı günümüzde kentine sahip çıkma bilinci, çözümde ortaklık ve birliktelik anlayışı yaşanabilirlik kavramlarının en gerçek uygulaması ve en uygun toplumsal, yönetsel bilimler olarak muhtarlık ön plana çıkmaktadır. Mahallenin hala güvenilir kişisi olmakla birlikte kurumlarımız arasında anahtar rolü üstlenmekteyiz.'

Törene katılanlar, sonrasında Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.(DHA)