DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Oktay Antalya Ekspres'i ziyaret etti. Oktay, Genel Yayın Yönetmeni Haşmet Öyken'e projeleri hakkında bilgi verdi. CHP'nin bir bataklık olduğunu söyleyen Oktay, 'Bunu fırsata dönüştürmek için yola çıktık. Biz sistemin içine sokulmadık. Biz evimize mi gidelim? Seçimi siyasi anlamda bir fırsata dönüştürmenin tabiri caizse çoban ateşi yakanların temsilciyiz. Seçimin sonucunun bizim açımızdan nasıl çıkacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Bizim puan almamız kimin işine yarar, kime zararımız olur bu bizi ilgilendirmez' dedi.

CHP'de bir yerlere gelebilmek için HDP, ÖDP, FETÖ, ya da alevi bağlantılı olmak gerektiğini iddia eden Oktay, 'Eğer bu 3 lobide yoksan bir yere gelmen zor' diye konuştu. CHP'nin kapatılması gerektiğini iddia eden Oktay, 'Bir parti 104 ülkenin terör örgütü olarak kabul ettiği bir örgütü terör örgütü olarak görmüyorum diyorsa kapatılması gerekiyor. Burada devletin, savcıların eksikliği var. HDP'ye terör örgütü dediğimde ben suçlu olacağım ama o terör örgütü demeyecek partisi ayakta kalacak. Çok yaman bir çelişki. Bu yapı içerisinde CHPbir yandan sağa yaslanmak isterken bir yandan da bu yapıdan nemalanmak istiyor. Alevi inancına sahip insanları örgütleyerek bunların inancından siyasi nemalanmak'dedi.

BÖCEK'İ VE PROJELERİNİ ELEŞTİRDİ

CHP ve Millet İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek ve projelerini eleştiren Oktay, 'Muhittin Böcek, bu güne kadar Mecliste hiç konuşmadı sustu Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e şu projeniz yanlış demedi. Çünkü dağarcığında bir şey yok. Bu insanın Antalya'ya faydası olur mu?Muhittin Böcek'in birinci projesi damacanayla vatandaşa su satmak. Bir belediye başkanın ilk projesi bu olur mu? Millete hakaret ediyor. Belediye başkanının görevi halka çeşmesinden 24 saat akan içilebilir su temin etmektir. O zaman insanın aklına şu geliyor acaba içmesem mi suyu? Antalya'nın suyu içilebilir su. Bende yıllardır evde arıtma taktırdım içiyorum' dedi.

Antalya'nın turizm kenti olduğunu söyleyen Oktay, 2 makro projesinin olduğunu belirtti. Oktay, 'Birincisi devlet yatırımlarıyla ilçelerden merkeze metro ulaşım sistemi. İlçelerden merkeze kamu eliyle güvenli raylı sistemi inşa edebilirsek Antalya merkeze her gün 50 bin kişi gelir. Kim yaparsa yapsın raylı sistemi yapmak zorundayız. 2'inci önemli projem Antalya'da 120 bin doymuş yapı stoku var. Yapı stokları yenilenmeli' diye konuştu. Antalya üzerine siyaset yapmadığını söyleyen Oktay, 'Genel siyaset şahsımı ilgilendirir. Ben Antalya'da yerel siyaset yapıyorum. Benim objem Antalya üzerine. Biz Antalya'da yaşıyoruz, ekmeği Antalya'dan yiyoruz. Doğal olarak biz bu kenti korumalıyız, kalkındırmalıyız. Siyasete malzeme yapmamalıyız. Doğru ne ise onu yapmalıyız' dedi.

Deniz TOPKAYA