DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Reşat Oktay, CHP'den istifa itmesiyle başlayıp DSP adaylığı ile sonlanan süreci değerlendirdi. 5 yıl boyunca Büyükşehir Meclis Üyeliği görevini yürüttüğü CHP'den, parti yönetiminin yanlışlarına dayanamadığı için ayrıldığını belirten Oktay, 'Partiden hemen her gün ayrılmalar, kopmalar oluyor. Bunların sorgulanması lazım. Yıllarca bu partide belediye başkanlığı yapmış insanlar niye ayrılıyor iyi bakmak lazım. Benim isyanım, TESEV salonlarında aday belirleyen parti yönetimine. Benim isyanım Balgat'taki genel merkezden değil 3 kilometre ötedeki başka bir binadan partiyi dizayn eden yöneticilere. Maalesef CHP artık halkın partisi değil' dedi.

'DSP BOŞLUĞU DOLDURACAK'

DSP'ye geçtikten sonra Ak Parti'yi eleştirmediğine yönelik tepkileri de değerlendiren Dr. Oktay, 'Yapılan araştırmalara göre, AKP'nin icraatlarından memnun olmadığı halde bu partiye oy veren yüzde 16'lık bir kitle var. Fakat seçime gidildiğinde her seferinde aynı sonuç çıkıyor. Yani insanlar memnun olmasa dahi sandık başına gittiğinde AKP'ye oy veriyor. AKP'de zaman zaman düşüşler olmuyor değil, yüzde 46'lardan yüzde 39'lara düştüler. Ancak karşısında sol adına son 16 yıldır yüzde 24.75'in üstüne çıkamamış, bir ana muhalefet yapısı var. Yani Türkiye'nin iktidar problemi yoktur. Öyle veya böyle iktidarı vardır. Fakat 16 senedir bu iktidara alternatif olabilmiş muhalefet yapıları yoktur, olamamıştır. Kararsız seçmen kitlesi yüzde 18.4'tür. DSP işte bu boşluğu dolduracak partidir. Biz de bu yüzden DSP'deyiz' diye konuştu.

Kimi çevrelerce DSP'nin itibarsızlaştırılmak istendiğine dikkat çeken Oktay şöyle devam etti: 'CHP'den istifa edenlerin genelde DSP'ye geçmesi üzerine bu partinin bir proje olduğunu iddia edenler var. DSP'nin oy potansiyelinin olmadığını savunanlar var. Bunu diyenlere 1999'u hatırlatırım. 1998'in Eylül ayında CHP yüzde 22, DSP yüzde 1 seviyelerindeydi. 6 ay sonra ise CHP yüzde 8'le baraj altında kalırken DSP yüzde 23.5'le iktidar olmuştu. Yani demem o ki, kimse DSP'yi küçük görmeye, itibarsızlaştırmaya kalkmasın. DSP, Türkiye siyasetinde iz bırakmış merhum Bülent Ecevit'in kurduğu bir partidir. Milletin bağrından çıkmış bir partidir. Öyle proje algısı yaratmak beyhude bir çabadan başka bir şey değildir. Bu iddiayı ortaya atanlar önce dönüp kendi halılarını süpürmek zorundadır.' (HABER MERKEZİ)