İki dönem üst üste Antalya'da belediye başkanı seçilen tek başkan olan Hasan Subaşı, aktif siyasette yer almayacağını belirttikten sonra Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti ile tekrar siyaset sahnesine döndü. Subaşı, İYİ Parti'den Antalya'dan Feridun Bahşi'nin ardından ikinci sıradan aday gösterildi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile aylar önce konuştuğunda kendisine yardımcı olmak istediğini söylediğini aktaran Subaşı, merkez sağda bir partinin mecliste mutlaka temsil edilmesi gerektiğini dile getirdiğini kaydetti. Subaşı, 'Son yıllarda siyaset dışında bir hayatı şekillendirmek için motivasyon süreci geçirmiştim. Siyaseti uzaktan takip edip yaşamımda farklı bir sürece girmek istemiştim. Son aylardaki gelişmeler gerek Antalya kamuoyunda, gerek İYİ Parti ve Demokrat Parti genel başkanlarının katkı koymama yönelik iradeleri bu noktaya getirdi. Kendimce tasarladığım yaşamı rafa kaldırmış oldum. 40 yılımı siyasetin içinde geçirdim. Siyaseti kamu hizmeti olarak gördüm. Bu kararımla sorumluluk hissim ön plana çıktı' dedi.

Subaşı, İyi Parti'nin Antalya'da diğer partilerle başa baş bir mücadele içinde olduğunu söyledi. Subaşı, şöyle devam etti: 'Halk, en az 4 milletvekilini İYİ Parti'nin alacağını öngörüyor. Bana göre 4'ü geçer ve bu benim için sürpriz olmaz. Üçüncü ve dördüncü sıradaki arkadaşlarımızın kalitesi tartışılmaz. Beşinci sıradaki adayımız Levent Dim, rahmetli belediye başkanı Müstakbel Dim'in oğlu ve sevilen biri. 6'ncı sıradaki adayımız, partiye hizmeti çok olan Musa Ertugan.' (DHA)