Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Avdan Mahalle Konağı, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı. Avdan'a 5 yıldızlı mahalle konağı kazandırdıklarını söyleyen Başkan Türel, 'Avdan Mahalle Konağı ve Muhtar Evi, mimarisiyle Korkuteli'nin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapıldı. Düğündü, cenazeydi bütün kültürel sosyal ihtiyaçlarınızı burada rahatlıkla karşılayacaksınız. 350 kişilik çok amaçlı salon, çocuk oyun alanı, iki adet gelin odası, yemekhane, mutfak, fırın ve muhtarlık ofisi içeren konağımız ben diyeyim 5 yıldız siz deyin 10 yıldızlı oldu' dedi.

İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Korkuteli'de çok önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini anlatan Türel, şunları aktardı: 'Korkuteli'nin girişindeki yılan hikayesine dönmüş yarım kalmış bir Fatih Caddesi vardı. Göreve gelir gelmez tamamladık. İlçe girişini Korkuteli'ne yakışır bir hale getirdik. Korkuteli Otogarımızı hizmete açtık. İçme suyu, kanalizasyon çalışmalarına hız vererek, Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisi'ni ilçemize kazandırdık. Sadece Manay Su Getirme Projesi için bütçeden harcadığımız rakam 41 milyon lira. Bu proje ile inşallah Korkuteli'de içme suyu problemini de çözmüş oluyoruz.'

Avdan Mahalle Konağı'nın 1 milyon 800 bin liraya mal olduğunu ifade eden Başkan Türel, 'Bugüne kadar diğer hizmetlerle birlikte Avdan'a toplam 5.5 milyon liralık yatırım yapmışız. 2013 yılında İl Özel İdaresi'nin tüm Antalya ilçelerine yaptığı toplam yatırım 10 milyon lira idi ' dedi.

200 MİLYONLUK YATIRIM

Göreve geldiklerinden bu yana Korkuteli merkez ve köylerine 50 kilometre sıcak asfalt, 250 kilometre sathi asfalt yaptıklarını kaydeden Başkan Türel, 'Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi düzenlemelerimiz Korkuteli'yi bambaşka bir hale dönüştürüyor. 4 yılda Korkuteli'ye toplam 200 milyon liralık yatırım yaptık' dedi.

Vatandaşların güvenine layık olmak için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Türel, şunları ifade etti: 'Bu hizmetlerin gerçek sahipleri sizlersiniz. Sizler bizi desteklediğiniz için biz bunları gerçekleştirdik. Destek sizden, hizmet bizden.'

Avdan Muhtarı Ali Demir ve Avdan Derneği Başkanı Durali Köle, Başkan Menderes Türel'e teşekkür plaketi verdi. Başkan Türel, daha sonra mahalle konağını gezerek, Avdanlılarla bir araya geldi. (DHA)