AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın partililere yönelik düzenlediği ve belediye başkanlarının faaliyetlerini anlattığı toplantıya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuk oldu. Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya, İl Başkanı Rıza Sümer, il yönetimi ve partililer katıldı.

Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 8 yıllık görevi sürecinde Hakan Tütüncü'nün ilçeye önemli projeler kazandırdığını belirterek teşekkür etti. İl Başkanı Sümer, Kepez Belediyesi'nin 2017 yılı mali bütçesinin 30 milyon lira fazla verdiğini hatırlatarak, 2017 yılı mali bütçe başarısından dolayı da Başkan Tütüncü'yü kutladı.

HAYALDEN GERÇEĞE 8 YIL

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise 8 yılda ortaya koyduğu çalışmaları özetleyen 'Hayalden Gerçeğe 8 Yıl' adlı kitabın sunumunu gerçekleştirdi. Hiçbir zaman görev talep etmediğini, verilen emanet görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını kaydeden Başkan Tütüncü, 'Düzgün yol arkadaşlarım olmasaydı, bu başarılar olmazdı. Biz iyilik yapma istikametinde yol alınca, Allah bize kolaylık sağlar. 8 yılda yaptıklarımızı kitapçıkta özetleyelim istedik. Ancak hizmetlerimizin fazlalığından kitapçık olmaktan çıktı ve 300 sayfa oldu. Sıkıcı olmasın diye tüm hizmetlerimizi bu kitaba koymadık' dedi.

BELEDİYENİN İTİBARI

Göreve geldiklerinde Kepez Belediyesi'nin yönetim anlamında itibarının yerinde olmadığını kaydeden Hakan Tütüncü, günümüzde ise birçok belediyenin atacağı adımlar öncesinde örnek aldığı bir yönetim sergilediklerini söyledi. Gösterdikleri akılcı çözümlerle her alanda takip edilen bir belediye olduklarını belirten Tütüncü, görev süresi boyunca en fazla mülkiyet problemlerini çözmeye odaklandıklarını anlatı.

Görevdeki ilk yıllarında tek gündemlerinin vatandaşın beklediği tapular, 2B ile vakıf arazileri sorunları olduğunu belirten Hakan Tütüncü, 'Sonuçta kangren olmuş Altınova ve Varsak gibi bölgelerin tapu sorunlarını çözdük. Cumhuriyet tarihinin en büyük vakıf takasını geçekleştirdik. 700 km'den fazla yol açtık. 60 binden fazla gecekondu yıkıldı ve 40 binden fazla tapu verildi' dedi.

GÖNÜL YIKMADIK

Bu kadar gecekondunun sahipleri tarafından yıkıldığını vurgulayan Hakan Tütüncü, bunu vatandaş- belediye arasında kavga olmadan başardıklarını söyledi. İlçedeki dönüşümü vatandaşla birlikte yapma heyecanı yaşayınca gerçekleştiğini anlatan Tütüncü, 'Biz sadece ev yıktık, gönül yıkmadık' dedi.

Zamanı, bilgiyi ve parayı iyi yönetince başarının geldiğini ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, doğrudan temin alımlarını en aza indirdiklerini, büyük bütçeli alımları ihaleyle gerçekleştirdiklerini söyledi. Toplantının ardından Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer'e Kepez Belediyesi'nin 8 yıllık icraatlarını içeren 'Hayalden Gerçeğe 8 Yıl' adlı kitabını hediye etti.(DHA)