KEPEZ Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü, Antalya'nın gündemine yönelik özel açıklamalarda bulundu. Projeleri ve Türkiye'nin en büyük metropol ilçeleri arasında yer alan Kepez'e yönelik bilgiler veren Tütüncü, Kepez'in şehircilik noktasında bakir bir bölge olmasından dolayı atılımların yapılabilmesi bakımından avantajlı bir ilçe olduğunu söyledi. Başkan Tütüncü, ilçenin en büyük dezavantajını ise bakir olmasına rağmen, gecekondu yapılaşmanın fazla olması ve düzensiz yapılaşmanın yıllardan beri devam ediyor olması olarak gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR'E ADAY MI?

Antalya'da dönem dönem adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile anılan Tütüncü, bu konuya da açıklık getirdi. Bugüne kadar görev yaptığı hiçbir noktaya kendisinin aday olmadığını belirten Kepez'in Başkanı Tütüncü, şöyle devam etti: 'Partim beni nereye uygun gördüyse orada çalıştım. Seçimi kazandıktan sonra her bir oyu helal ettirmeye çalıştım. 2019 seçimlerinde belediye başkanı olabilir ya da olmayabilirim, bu noktaların hepsine hazırım. Beklenti içinde değilim. Beklenti içinde siyaset yapmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Siyasette insanın hedefleri olmalı, ama beklentileri olmamalı diye düşünüyorum. Beklenti ile hareket eden insanlar kafalarını bir yere vurduklarında tahribat çok yüksek olur. Birileri beni şu makama görsün düşüncesi içinde olmak bir beklentidir. Seçimlere 1,5 yıl var ve bu çok uzun bir süre. Yarına çıkacağımızın bir garantisi yok ki beklentimiz olsun. Ama hedeflerimiz var. Hedeflerimiz büyük, büyük hedeflerin peşinde koşuyoruz. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Benim gönlümdeki aslan ise elimdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak şehrin hafızasına imza atabilmek.'

TERCİHİ BAŞKANLIK

Avukat Hakan Tütüncü, belediye başkanlığı ve milletvekili arasındaki tercihinin yerel yönetim olduğunu söyledi. Belediye başkanlığının oldukça zor olduğunu aktaran Tütüncü, ancak netice itibari ile belediye başkanlığının insanı manevi açıdan tatmin ettiğini kaydetti. Tütüncü, 'Belediye başkanı bir şeyi hayal ediyor ve finans kaynaklarını oluşturarak hayali gerçeğe dönüştürebiliyor. Bu çok keyifli bir şey. Eser üretme noktasında eliniz oldukça geniş. Siyasette tercihim her zaman belediye başkanlığıdır. Şehrin geleceğine yön vermek benim küçüklükten beri hayalimdeydi' dedi.

TÜREL İLE KAVGALI MI?

Büyükşehir Belediyesi Başkanı adaylığı gibi bir takım ifadelerin kendisinin de kulağına geldiğini anlatan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bunlar ne bizim siyaset anlaşımız ile alakalı ne de bizler böyle küçük hesapların içindeyiz. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız görevini başarıyla sürdürüyor. Biz de ona Kepez'de yardımcı oluyoruz. Asla aramızda kırgınlık olmadı. Menderes Bey ile 2004 yılında tanışıklığımız başladı. Bizi birbirimize düşürmek için çok dedikodular üretiliyor. Ben bile sokakta gezerken duyduğum bazı şeylere kendim bile inanacak oluyorum. Durum bu kadar gerçek bir hikaye ile sunuluyor. Bugüne kadar bizim aramızda gerginlik olmadığı gibi hep birbirimizin önünü açmışızdır. Ben ona ağabey diye hitap ederim, bazen de büyük başkanım diye hitap ediyorum.'

'BAKAN ÖNÜMÜZÜ AÇIYOR'

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile arasında su sızmadığını vurgulayan Tütüncü, 'Çünkü hukukumuz çok eski, 2001 yılında partiyi kuranlar arasında yer aldık. Ben 2002 yılında Genel Merkeze gençlik kolları başkanı olarak atanmaya gittiğimde gelip beni buldu. Bana kartvizitin arkasına şahsi cebini yazdı ve 'Kardeşim sana bir telefon kadar yakınım' dedi. O günden bu güne birlikte mücadele ettik. Hep yan yana durduk. Bir arkadaşımızın önemli bir görevde olması bana gerçekten dostu olarak onur veriyor. Çok da faydasını görüyorum. Haftada birkaç akşam telefonla görüşürüz. Kepez'in kronik sorunlarının çözümü için yakın bir takibin içindedir. Yaptığımız işlerde önümüzü açmıştır.'

REFERANDUM SONUÇLARI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, anayasanın bazı maddelerinin değişikliği için 16 Nisan'da yapılan referandumda ilçesinde yüzde 54 oranın 'hayır' oyu çıkmasını da değerlendirdi. Tütüncü, şöyle devam etti: 'Referandumda hayır oylarınının önde çıkması bir kırıklık yaratmadı. Referandumda belediye başkanının performansı oylanmadı. Referandumda hükümetin performansı da oylanmadı. Referandumda anayasa değişikliği oylandı. Referandumdan siyasi bir neticede çıkarmak doğru değil. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş, referandum sonuçlarından kaynaklı 2019 seçimleri için bir takım karışıklık meydana getirip farklı algılar oluşturmaya çalışmak siyasette doğru şeyler değildir. Ben 2009'da 34.5 ile seçildim. İkinci seçimde yüzde 41 oy aldım. Referandumda yüzde 46'ya varan oy aldım. Ak Parti olarak Kepez'de girdiğimiz her seçimde daha yüksek oy aldık. Biz tüm zamanların en büyük rekorunu 1 Kasım seçimlerinde kırdık, yüzde 44.9 aldık. Referandumda yüzde 45.9 aldık.'

'BAŞARISIZLIK SÖZ KONUSU DEĞİL'

Kepez'de başarısız olma gibi bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çeken Tütüncü, 'Antalya genelinde de referandumda bir başarısızlığımız söz konusu değildir. Bazı illerde 2 parti yarışır. Türkiye'de birkaç ilde 3 partinin aynı anda yarıştığını görürsünüz. Antalya'da Ak Parti, CHP ve MHP yarışıyor, hatta yüzde 10'lar seviyesinde olan HDP bile potada. Zaten Ak Parti Antalya'da hiçbir seçimde yüzde 50'nin üzerinde oy almış değil. Eğer referandumun yapıldığı gün belediye seçimleri olsaydı, Büyükşehir'i de, Kepez'i de Ak Parti alırdı' dedi.

'CHP'LİLER İŞTAH KABARTMASIN'

Referandumun sonuçlarını sulandırıp siyasi rant elde edip zihin bulandırmaya yönelik bir çabanın olduğunu kaydeden Tütüncü, 'Rakamlarla ve siyaseti bilerek konuştuğunuz zaman karşınıza söz söyleyebilecek argümanlar bulamıyorlar. CHP'liler sadece Kepez için değil Büyükşehir için de iştah kabartmasın. Biz toplumun içindeyiz ve yaptığımız işler ortada. Halkımız ile organik bir ilişkimiz var, onlara uzaktan bakmıyoruz. Bu millet hizmet üreten ile laf üreteni birbirinden ayırt etmeyi bilir' diye konuştu.

EN ÇOK ZORLANDIĞI NOKTA

5,5 yaşında Zeynep adında bir kızı bulunan Hakan Tütüncü, en çok zorlandığı konuyu ise yoğunluk nedeniyle ailesine yeteri kadar zaman ayıramamak olarak gösterdi. Tütüncü, 'Esas zorlandığımız nokta aile hayatı oluyor. Günde birkaç saat aileme vakit ayırabiliyorum. Hafta sonu biraz telafi etmeye çalışıyorum. Bizim inanılmaz yoğun bir gündemimiz oluyor. Kızım Zeynep şikayetlerini tam kelimelere dökmüyor ama davranışından onun şikayetçi olduğunu anlıyorum. Birkaç gün göremediğim oluyor, trip atıyor' dedi.

OYUNCAK MÜZESİ

Hakan Tütüncü, kendisine ziyarete gelen her misafirini yeni açtıkları Oyuncak Müzesi'ni gezdirmeyi ihmal etmiyor. Müzeyi gözlerinin içi gülerek dolaşan Tütüncü'nün kendisine ait oyuncakları da müzede yer alıyor. Tütüncü, 'Dünyanın en güzel oyuncak müzelerinden birini oluşturduk. Burası çok beğenildi. İlk bir ayda 150 bin ziyaretçi müzeyi gezdi. Bu Türkiye'de ulaşılması güç bir rekor. Oyuncak Müzesi çocuklara hitap ediyor ama en yenisi 25 yaşında, en yaşlısı 180 yaşında oyuncak olduğunu anlatırsak büyükler için de ideal bir müze, onlar da çocukluklarına dönüyorlar. Burada oyuncak tarihi üzerinden insanlık tarihini anlatıyoruz. 7500 yıl önce bir çocuğun eline verilmiş bir oyuncak araba bile var. Burası çok yönlü bir müze ve hatıralarına geri dönebilecekleri güzel bir yaşam alanı oldu' diye konuştu.

DOKUMA YENİDEN ANTALYA'NIN OLDU

Başkan Tütüncü, bir dönem Antalya'nın en çok konuşulan konularının başında yer alan Dokuma Fabrikası'nın bulunduğu alan ile ilgili mutlu sona ulaştıklarını söyledi. Her iki seçim bildirgesinde Dokuma'yı ilk sıraya koyan Tütüncü, kısa süre önce Dokuma'nın tamamıyla Antalya'nın olduğu meclis kararının oy birliğiyle meclisten geçmesini sağladı. Tütüncü, 'Dokuma 12 yıl önce şaibeli bir sözleşme ile elden çıkarılmıştı. Şimdi o dönem sözleşmeyi imzalayan şirkete tüm alacaklarını ödeyeceğiz ve konu yargıdan çıkacak. Dokuma yeniden halkın eline geçti. Biz bununla anılacağız. Yaptığınız iyi işlerle anılmaktan daha güzel bir şey yok' dedi.

YENİ CAZİBE MERKEZİ MACERA ORMANI

Kepez Belediyesi'nin son gözde yatırımlarından Macera Ormanı, Antalya'nın yeni cazibe merkezlerinden biri oldu. Hakan Tütüncü, '117 bin metrekarelik bir alandan oluşan Macera Ormanı Antalya'yı kuşbaşı gören bir manzaraya sahip. Atların bulunduğu binicilik kulübü, macera parkuru, survivor oyun alanı, paintball oyun alanı, labirent parkuru, tırmanma duvarı, macera restoranı, mini kulüp, çocuk oyun parkı, yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarından oluşan Macera Ormanı herkesin güzel vakit geçirebileceği bir çekim merkezi oldu' diye konuştu.

Röportaj sırasında at binen Başkan Tütüncü, 'Burası çam ağaçlarının arasında denizi izleyerek at binebileceğiniz harika bir yer. Başka nerede var denizi izleyerek at binilen parkur?' dedi. (DHA)