ÜMİT Uysal, CHP Parti Meclisi tarafından yeniden Muratpaşa Belediye Başkan adayı gösterilmesinin ardından partisinin Muratpaşa ilçe başkanlığını ziyaret etti. Uysal'ın partilileri ve Muratpaşalılarla buluşmasında CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Aydın Özer, Rafet Zeybek, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semin Esen, Gazipaşa Belediye Başkan adayı Mehmet Yılmaz, Aksu Belediye Başkan adayı İsa Yıldırım, CHP ilçe başkanları ve eşi Ümran Uysal yanında yer aldı.

5 YILDA YAŞANAN DEĞİŞİM

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, Muratpaşa'nın son 5 yılında yaşadığı büyük değişimi anlattı. Başkan Uysal, yeraltı çöp konteyner uygulamalarından mezbelelik alanlarda yapılan düzenlemelere, 700 dönüme ulaşan yeni parklardan imar plan uygulamalarına, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nden Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyan Merkezleri yatırımına ve spor salonu inşaatlarına, pazar yerlerinde yapılan düzenlemelere, kent estetiği çalışmalarına, yaşlı evlerinden kreşlere, destek eğitim kurumlarına ve kadın danışma merkezlerine sosyal yardım ve destek alanlarında gerçekleştirilen projelere, festivallere ve Turunç Masa'ya 5 yılda hayata geçirilen belediyecilik hizmetlerini rakamlarla paylaştı. Uysal, şunları söyledi: 'Hep beraber başarıyoruz. Bir anlayış başarıyor. Hiçbir hizmetimiz laf olsun, sembolik olsun diye değildir. Bizde hepsi binlerle yapılır ve aynı koşulları taşıyan herkesin ulaşabilmesi sağlanır. Bu hizmetlerini tamamı artarak devam edecek. Bu bir anlayıştır. Şapkadan tavşan çıkarmaya gerek yok. Ben EXPO Kulesi'ni her gördüğümde şapkadan tavşan çıkaran kamu yönetimini anlayışını görüyorum. Şapkadan tavşan çıkarıyor ama milletin vergileriyle. Ama ihtiyaçlar duruyor. İşte Boğaçayı projesini de gördük. İhtiyaçlara dönük, milletin parasını millete harcayan belediyecilik burada.'

KIRCAMİ MÜCADELESİ SÜRECEK

Başkan Uysal, geride bıraktığı 5 yıl içinde Muratpaşa Belediyesi'nin neredeyse tüm birimleriyle en çok emek sarf ettiği çalışmalardan birinin Kırcami bölgesine ilişkin imar planları olduğunu söyledi. Ancak bu çalışmanın sonlanma aşamasındayken bir mahkeme kararıyla şu an için bekleme sürecine girdiğini belirten Başkan Uysal 'Buradan geri dönüş yok. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kırcami imar planının çıkmasında büyük kamusal, toplumsal yarar vardır. Büyük sosyolojik yarar vardır. Bunun takipçisi olacağız' dedi.

Başkan Uysal'ın ilçe başkanlığını ziyaretinde İlçe Başkanı Hasan Şahin, ise 'Sosyal demokrat, insan odaklı belediyeciliğini Türkiye'de örneğini yaratan Sayın Ümit Uysal yeniden aday gösterilmiştir. Muratpaşa'dan rekor oy bir oy olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kazanılması için yorulmadan çalışacağız' dedi.

İl Başkanı Ahmet Kumbul da partisinin 31 Mart yerel seçimleri için tüm hazırlıklarını tamamlandığını belirterek 'Kimse çekinmesin, korkmasın, 'Bizim kullandığımız oylar sandıktan farklı çıkar' diye düşünmesin. O sandıktan o oyun değişmeden çıkmasını sağlamak bizim görevimizdir. Hep beraber bu seçimi kazanacağız' diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise Ümit Uysal'ın geride bırakmaya hazırlandığı 5 yılın onurla ve şerefle geçirilmiş bir süre olduğunu belirterek, 'Sayın Uysal, Muratpaşa'da sosyal demokrasinin bayrağını göndere çekmiş, Antalya'ya, Antalya'dan Türkiye'ye çok güzel mesajlar vermiş yaptığı projelerle ses getirmiştir' dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve beraberindekiler karanfillerle partilileri selamladı. Başkan Uysal, CHP Muratpaşa ilçe başkanlığının ardından İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç'i de makamında ziyaret etti. (İHA)