Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal dün 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusunu CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul'a teslim etti.Başvurusunun ardından Eşi Ümran Uysal ile birlikte CHP İl Binası önünde partililerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Uysal, kürsüden partililere hitap etti. Uysal'ı konuşmasında CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin,CHP eski il başkanları yalnız bırakmazken partililer de yoğun katılım gösterdi.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK

Ümit Uysal'ın konuşmasından önce partililere hitap eden CHP İl Başkanı Kumbul,Antalya'da CHP olarak 6 belediyenin kendilerinde olduğunu belirterek sosyal demokrat belediyeciliğin farkını CHP'li belediyelerde gördüklerini söyledi. Biz önümüzdeki yerel seçimlerde Antalya'yı ve Türkiye'nin birçok ilini sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile tekrar tanıştıracağız' dedi. Kumbul, partilileri ve tüm herkesi yerel seçimlerde çalışmaya davet etti.

UYSAL, KALABALIĞA HİTAP ETTİ

Uysal, Kumbul'un konuşmasının ardından ellerinde Türk Bayrakları ile kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti. Uysal, 'Bir yerel seçime doğru gidiyoruz. Seçime giderken enseyi karartmamak, umutsuzluğa düşmemek şartıyla bazı konuları aktaracağım. Devlet yapımız iyice otoriterleşti, ekonomik durumumuz iyi değil, köprümüz yolumuz çok ama karnımız aç,işsiz çok. Biz gencecik üniversite mezunu gençlere iş veremiyoruz. Büyüklerimiz televizyona çıkıp bol bol konuşuyor. Gençlerinin yarısı işsiz olan, açlık çeken hiçbir ülke ekonomik olarak iyi olduğunu, kalkındığını, yol yaptığını iddia ederse bu bizim aklımızla uygun bir ilişki kurmamak olur' dedi.

Göreve seçildiği takdirde Antalya'nın ekmeğini daha da büyütmek için elinden ne geliyorsa yapacağını belirten Uysal, 'Biz Antalya olarak turizmin başkenti değiliz. Turizm yapılan, turizmin başkenti olan sahillerin kenarındaki kentiz. Turizmin başkenti bizim sahillerimiz. Buna bir dur demek lazım. Turizmi şehir merkezine çekmek için irili ufaklı 12 festival yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geldiğim zaman Antalya'nın ekmeğini, pastasını büyütmek için, kentimizi şaha kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacağız' diye konuştu.

19 İLÇEYE EŞİT HİZMET

Göreve geldiği takdirde 19 ilçeye eşit ve adil hizmet götüreceğini ifade eden Uysal, '19 ilçeye 911 mahalleye Muratpaşa'da ne hizmet veriliyorsa hepsini Antalya'nın tüm ilçelerine yayacağız. Bütün Antalya'mızla hem hal hem de bütün olacağız. Kaf dağının arkasına saklanmayacağız. Asla milletin parasını milletin ihtiyacı olmayan işlere harcamayacağız. Milletin her kurşunu kendi kuruşumuz bileceğiz' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na neden aday olduğu konusunda açıklama yapan Uysal, eylül ayından itibaren toplumdan Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olması konusunda talep geldiğini belirtti. Kendi ve değişik kuruluşların yaptırdığı anketlerde kendisinin ön plana çıktığını belirten Uysal, sonuna kadar mücadele edeceklerini anlattı. Uysal, 'Hep birlikte kazanacağız. Antalya'yı hep birlikte şaha kaldıracağız. Biz görev geldiğimizde iyi insanlar göreve gelecek, tüm Antalya iktidara gelmiş olacak, millet iktidara gelmiş olacak.'diye konuştu. Uysal, konuşmasının ardından eşi Ümran Uysal, ve kürsüde bulunan protokol ile birlikte kalabalığa karanfil dağıttı. Deniz TOPKAYA