ANTALYA'DA uzun yıllar CHP'de siyaset yapan Yıldıray Sapan, DSP'den Muratpaşa adaylığına hazırlanıyor. Parti ile Sapan arasındaki görüşmelerin son aşamaya geldiği belirtilirken Sapan'ın adaylığının birkaç gün içinde ilan edilmesi bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlıktaki ilk döneminde, CHP'de Merkez İlçe Başkanı iken yaptığı yoğun muhalefetle partililerin sevgisini kazanan Sapan, 2009 yerel seçimlerinde Mustafa Akaydın'ın başkan seçilmesinin ardından belediyenin şirketi Ekdağ'ın Genel Müdürü oldu.

Bir dönem CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a da yakınlığıyla bilinen Sapan, 2011 genel seçimlerinde CHP'den Antalya 4'üncü sıra milletvekili olarak meclise girdi. Vekilliği döneminde kimliğini gizleyerek gezdiği Antalya'nın adı uyuşturucu ile sıklıkla anılan Zeytinköy olarak bilinen Yeşildere Mahallesi'nde uyuşturucu satın alan Sapan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında satın aldığı kokain ve eroine ne kadar kolay ulaşılabileceğini anlattı.

Sapan, 2015 genel seçimlerinde milletvekili adaylığında ön seçimden çıkamadı. Semih Esen'in CHP'nin il başkanı seçildiği dönemde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın seçimlere etkisi olduğunu öne süren Sapan'ın Uysal'la arası açıldı. Uysal'a sert eleştirilerde bulunan Sapan, kişisel twitter hesabı üzerinden Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal'ı hedef alan açıklamaları nedeniyle 2016 yılında partisinden ihraç edilmişti. (DHA)