Ligin 2'nci yarısında oynadığı futbolla taraftarını mutlu eden ve son 2 haftada topladığı 4 puan ile düşme hattının üzerine çıkmayı başaran Antalyaspor, Süper Lig'in 21'inci haftasında bugün Galatasaray'a konuk oluyor. Zorlu karşılaşmasının hazırlıklarını tamamlayarak İstanbul'a giden ve maç saatini beklemeye başlayan kırmızı beyazlılar, zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılarak çıkışını sürdürmek istiyor. Zorlu mücadele öncesinde kırmızı beyazlılarda sakatlıkları devam eden Salih, Vainqueur ve Yekta ile sarı kart cezalısı Doukara dışında eksik isim bulunmuyor.

ŞİMŞEK YÖNETECEK

Bugün saat 20.00'de başlayacak ve Türk Telekom Arena Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Barış Şimşek yönetecek. Bu karşılaşmada Şimşek'in yardımcılıklarını Mehmet Kısal ve Mehmet Metin yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Özgüç Türkalp.

43'ÜNCÜ RANDEVU

İki takım, Süper Lig'de 43'üncü kez karşı karşıya gelecek. Şimdiye kadar oynanan maçlarda Antalyaspor 7 galibiyet alırken 11 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. 25 maçta ise gülen taraf Galatasaray oldu. Bugüne kadar iki takım arasında İstanbul'da oynanan 25 karşılaşmada ise Antalyaspor 4, Galatasaray ise 15 galibiyet aldı. 6 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Geçen yıl İstanbul'da oynanan maçı ise kırmızı beyazlılar 3-2'lik skorla kazandı. Ligin ilk yarısında Antalya'da oynanan karşılaşma ise Gomis ve Eto'o'nun karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlandı.

DEPLASMAN GALİBİYETİ YOK

Antalyaspor, bu sezon henüz deplasman galibiyeti alamadı. Bugüne kadar oynadığı 9 karşılaşmada 6 mağlubiyet alan kırmızı beyazlılar, 3 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı ve sadece 3 puan toplayabildi. Bu sezon deplasmanda 5 golle en az gol atan takım konumunda olan Antalyaspor, bu sezon sadece 1 maçta kalesini gole kapatabildi ve bu alanda ligin son sırasında yer aldı.

GOLCÜLERİN MAÇI

Antalyaspor'da bu maç öncesindeki en önemli gol silahı Deniz Kadah. Takımının en golcü ismi konumunda olan Kadah, Antalyaspor'un ligde attığı son 8 golün 5'ine direkt katkı yaptı. Ayrıca Kadah, Antalyaspor formasıyla Galatasaray'a 2 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi. Sarı kırmızılarda ise Gomis attığı 15 golle en golcü oyuncu durumunda.(Abdullah ÖZKAN)