GEÇEN hafta sahasında Konyaspor ile berabere kalan Antalyaspor, bugün deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Bu maç için İstanbul'a hareket eden ve maç saatini beklemeye başlayan kırmızı beyazlılar, zorlu deplasmandan puan ya da puanlarla dönerek çıkışını sürdürmek ve alt sıralarla olan bağını koparmak istiyor. Antalyaspor'da bu kritik karşılaşma öncesi sakatlığı devam eden Salih ve Zeki'nin dışında eksik isim bulunmuyor.

UĞURLU YÖNETECEK

Bugün, Ülker Arena Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Yaşar Kemal Uğur yönetecek. Uğurlu'nun yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ve Serkan Çimen yapacak. Karşılaşmanın 4'üncü hakemi ise Koray Gençerler.

2017-2018 sezonunda Yaşar Kemal Uğurlu, Antalyaspor'un 2 maçını yönetti. Uğurlu, ligin ilk yarısında oynanan Trabzonspor ve Kayserispor karşılaşmalarında düdük çalarken kırmızı beyazlılar bu iki karşılaşmada da mağlup oldu.

44'ÜNCÜ RANDEVU

İki takım, bugüne kadar Süper Lig'de 43 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Antalyaspor, 7 defa sahadan galibiyetle ayrılırken 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 29 karşılaşmada ise gülen taraf Fenerbahçe oldu. Bu sezon ilk yarıda Antalya'da oynanan karşılaşmayı sarı lacivertliler 1-0 kazanırken iki takım arasında oynanan son karşılaşmalarda Antalyaspor'un üstünlüğü bulunuyor. Kırmızı beyazlılar son 4 karşılaşmada 3 galibiyet alırken sadece 1 kez rakibine yenildi. İki takımın ligde oynadığı son 3 karşılaşmada 1-0 bitti. Bu karşılaşmaların 2'sini Antalyaspor kazanırken bir karşılaşmada Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrıldı.

HAMZAOĞLU ÜSTÜN

İki takımın teknik direktörü bugün 11'inci kez karşı karşıya gelecek. Bu periyotta Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, oynanan ilk 3 karşılaşmada Antalyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nu mağlup etmeyi başardı. Ancak sonraki 7 karşılaşmada Hamzaoğlu, Kocaman'a hiç yenilmedi. Bu maçlarda Hamzaoğlu, Kocaman'a karşı 5 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

GOLCÜLERİN MAÇI

Antalyaspor'da kritik karşılaşma öncesinde Deniz Kadah, attığı 9 golle takımının en golcü oyuncusu durumunda. Devre arasında Osmanlıspor'dan bedelsiz olarak kadroya dahil edilen Doukara ise son haftalardaki performansıyla adından sıklıkla söz ettiriyor. Doukara, Antalyaspor'un attığı son 8 golün 5'ine direkt katkı yaptı. Sezon başında Fenerbahçe kadrosuna dahil olan Giuliano, attığı 13 golle takımının en golcü oyuncusu durumunda. (Abdullah ÖZKAN)