GEÇEN hafta deplasmanda düşme hattındaki rakiplerinden Gençlerbirliği'ni Doukara'nın golüyle devirerek ligde kalmayı büyük ölçüde garantileyen Antalyaspor, bugün sahasında şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir'i ağırlayacak. Avrupa hedefiyle başladığı sezonda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle düşme hattından bir türlü kurtulamayan kırmızı beyazlılar, rakibini devirerek matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemek ve son haftaya rahat girmek istiyor.

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde dün, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamlayan ve maç saatini beklemeye başlayan Antalyaspor'da sakatlıkları devam eden Sakıb, Zeki ve Salih ile sarı kart cezalısı Charles, bu önemli karşılaşmada forma giyemeyecek.

PALABIYIK YÖNETECEK

Bugün, saat 20.00'de başlayacak ve Antalya Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Serkan Olguncan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Bahattin Şimşek.

Ali Palabıyık, bu sezon Antalyaspor'un 2 maçında düdük çaldı. Ligin ilk yarısında Bursa'da oynanan ve kırmızı beyazlıların 4-0mağlup olduğu karşılaşmayı yöneten Palabıyık, ligin ikinci yarısında İstanbul'da oynanan ve Antalyaspor'un bu sezonki ilk deplasman galibiyetini aldığı 3-2'lik Kasımpaşa karşılaşmasında da düdük çalmıştı.

25'İNCİ RANDEVU

İki takım bugüne kadar 24 defa karşı karşıya geldi. Antalyaspor, bu karşılaşmalarda 8 galibiyet alırken 6 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadı. 10 maçta ise gülen taraf Başakşehir oldu. Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Başakşehir, 4-1 kazanmıştı. Antalyaspor'da Deniz Kadah, bu sezon attığı 9 golle en golcü oyuncu durumunda. Kadah'ı attığı 5 gol ve yaptığı 5 asistleDoukara takip ediyor. Başakşehir'de ise en golcü oyuncu attığı 13 golle Adebayor.

BİLETLER SATIŞTA

Hafta içi yaşanan tezahürat krizinin ardından Antalyasporlu taraftarların bugün tribünleri doldurması bekleniyor. Satışa sunulan biletlerin büyük bölümü tükenirken kombine sahiplerin de maça gelmesiyle tribünlerde 30 bine yakın Antalyasporlunun olması ve takımlarını desteklemesi bekleniyor.

HAMZAOĞLU TEMKİNLİ

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ise tedbiri elden bırakmıyor. Maç öncesinde açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, Gençlerbirliği galibiyetiyle moral depoladıklarını ancak matematiksel olarak hiçbir şeyin kesinleşmediğini belirtti. Başakşehir maçında ihtiyaçları olan puan ya da puanları alacaklarını söyleyen Hamzaoğlu, 'Oynayacağımız iki maçımız daha var. Onlardan biri Başakşehir maçı. İnşallah maçtan ihtiyacımız olan puan ya da puanları alır, son maçımız olan Alanya'ya gideriz' diye konuştu.

(Abdullah ÖZKAN)