Yaz transfer döneminde birbirinden önemli yıldızları kadrosuna katan ve Lig'e Avrupa hedefiyle başlayan Antalyaspor, alınan kötü sonuçların ardından düşme hattında mücadele ediyor. Kırmızı beyazlılar, geçen hafta deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-2 yenerek bu sezonki ilk deplasman galibiyetini alan ve düşme hattından uzaklaşmayı başaran Antalyaspor, bu sezon kalesini gole kapatamıyor. 26 haftası geride kalan Lig'de 31 defa rakip fileleri havalandırmayı başaran ve 1.19 gol ortalaması yakalayan kırmızı beyazlılar, bu süreçte kalesinde ise 47 gol gördü ve bu alanda ligin en kötü 2'nci takımı oldu.

SADECE OSMANLISPOR

Antalyaspor, bu sezon en farklı mağlubiyetini Bursaspor karşısında aldı. Ligin 10'uncu haftasında rakibinin konuğu olan kırmızı beyazlılar, bu karşılaşmada kalesinde 4 gol gördü ve rakip fileleri havalandırmayı başaramadı. Antalyaspor, yine bu sezon Başakşehirdeplasmanındave kendi sahasında ağırladığı Sivasspor maçlarında sahadan 4-1 mağlup ayrıldı.Kırmızı beyazlılar, bu sezon sadece Osmanlıspor karşılaşmalarında kalesini gole kapatabildi.

EN KÖTÜ 2'NCİ AVERAJ

Attığı ve yediği goller hesaplandığında -16 averaja sahip olan Antalyaspor, bu alanda ligin sonlarında yer aldı. -43 averajlı Karabük'ün ardından en kötü 2'nci takım konumunda olan kırmızı beyazlılar, bu sezon sadece Osmanlıspor'u 3 farkla yenmeyi başardı. Antalyaspor, Ankara temsilcisinin dışında Alanyaspor, Yeni Malatya ve Kasımpaşa'ya 3 gol atmayı başardı ancak bu maçlarda kalesini gole kapatamadı.

Osman ÖZTOKMAK