ANTALYA'NIN Demre ilçesinde kimsesiz, öksüz ve yetim çocuklar yararına deve güreşleri düzenlendi. Karabucak Mahallesi Muhtarlığı tarafından Köşkerler Mahallesi'ndeki deve güreş sahasındaki düzenlenen deve güreşlerine Antalya, Muğla, Aydın, Denizli ve İzmir yöresinden 80 deve katıldı. Güreşleri Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Özdemir Sevinç, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Karabucak Muhtarı Cengiz İkiz, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, mahalle muhtarlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi izledi.

Güreşler şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Ardından Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve diğer protokol üyelerinin açtığı dev Türk bayrağı Afrin şehitleri için sahada dolaştırıldı. Ardından güreşlere geçildi. Birinciliğin olmadığı güreşlerde folklorik güreşler yapıldı. Develer kıran kırana güreşti. Deve sahipleri arasında yaşanan gerginlikler görevlilerin araya girmesiyle önlendi.

Daha sonra kupa güreşlerine geçildi. Kaymakamlık Kupası'nda Demre'den Kara Şövalye ile Selimiye'den Atabey güreşti. Belediye Başkanlığı Kupası'nda Kumluca'dan Aşiret Ağası ile Milas'tan Şehzade Çakıcı Bey güreşti. Karabucak Mahallesi Muhtarlık Kupası'nda Milas'tan Özen Efe Pegasus ile Sarayköy'den Nehir, Deveciler Derneği Kupası'nda da Çine'den Gürbüz Pala ile Kuyucak'tan 0945 adlı develer güreşti. Güreşlerde ağalığı 10 bin lirayla Osman Örtülü kazandı.

Karabucak Mahalle Muhtarı Cengiz İkiz, 'Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz güreşlerden sağladığımız gelirle kimsesiz, öksüz, yetim ve yardıma muhtaç çocuklarımızın sorunlarını çözeceğiz. Eğitim görenlerin eğitim masraflarına katkı sağlayacağız' dedi.(DHA)