Kutlamalar, yarın saat 13.00'te Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayacak. Çelenk sunma törenine okulların bayrak ve flama gruplarıyla öğrenciler katılacak. Törende Antalya Valiliği, 3'üncü Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Atatürk Anıtı'na çelenk sunacak.
Kutlamalar, 29 Ekim Çarşamba günü saat 09.45'te Vali Muammer Türker'in tebrikleri kabulüyle devam edecek. Saat 10.00'da Cumhuriyet Caddesi'nde Vali Türker, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in resmi geçide katılanların ve halkın bayramını kutlaması ve tören geçişleriyle sürecek.

GECE FENER ALAYI

Gece ise Muratpaşa Belediye Başkanlığı 'Cumhuriyet Yürüyüşü Fener Alayı' düzenleyecek. Saat 19.00'da Beachpark Varyant girişinde başlayacak fener alayı, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek. Fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda İlke Türkdoğan- Tayfun Talipoğlu şiir- türkü dinletisi sunacak, Volkan Konak ise konser verecek.

PİCASSO VE ARA GÜLER SERGİLERİ ÜCRETSİZ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, dünyaca ünlü sanatçılar Ara Güler ve Pablo Picasso'nun Antalya Kültür Sanat'taki sergilerinin Cumhuriyet Bayramı'na özel ücretsiz gezilebileceğini açıkladı. Başkan Çetin, "Büyük Önder'in ve aziz şehitlerimizin bizlere armağanı olan Cumhuriyet'in bayramında Antalya Kültür Sanat'ı tüm ziyaretçilerimize ücretsiz açıyoruz" dedi.

92 SANATÇIDAN 92 METRELİK EBRU

Antalyalı sanatçılar, Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yılına özel kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde '92 Sanatçı 92 Eser' sloganıyla ebru çalışması yapacak. Yrd. Doç. Mehmet Ali Eroğlu'nun koordinatörlüğünü üstlendiği '92 Sanatçı 92 Eser' adlı ebru çalışması, 29 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında MarkAntalya Alışveriş Merkezi'nde yapılacak. Sanatçılar, üretilecek eserleri birleştirerek 92 metre uzunluğunda 'Atatürk' ve 'Türk bayrağı' konulu ebru çalışması oluşturacak. (DHA)