Rıza Çalımbay yönetiminde geçtiğimiz yıl tarihinin en başarılı sezonunu geçiren ve Avrupa biletini kıl payıyla kaçıran Antalyaspor, bu yıl hedefine ulaşmak ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek adına hareketli bir transfer dönemi geçirdi. Nasri, Menez gibi birbirinden önemli dünya yıldızlarını kadrosuna katmayı başaran Antalyaspor, yapılan 11 transfer içerisinde en çok verimi ise Maicon'dan aldı. Orta sahanın sağında görev yapan ve şimdiye kadar maç kaçırmayan Brezilyalı yıldız, çıktığı 11 maçta 3 gol ve 1 asistlik performansıyla dikkat çekti. Hemen hemen aynı zaman diliminde takıma dahil olan ve taraftarın büyük şeyler beklediği Nasri, Menez, Aydın Karabulut, William Vainqueur gibi isimler ise performanslarıyla sınıfta kaldı.

İLK GOL 2'NCİ HAFTADA

Antalyaspor formasıyla çıktığı 11 maçta 958 dakika sahada kalan Maicon, kırmızı beyazlı forma ile ilk golünü ligin 2'nci haftasında oynanan Akhisar Belediyespor maçında attı. 77'nci dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü kaydeden Brezilyalı futbolcu, o maçta takımının sahadan beraberlikle ayrılmasına engel olamadı. 6'ncı hafta oynanan ve 3-0 Antalyaspor'un galibiyetiyle sonuçlanan Osmanlıspor maçında da fileleri sarsmayı başaran Maicon, son golünü ise Göztepe maçında attı. Brezilyalı futbolcu, şimdiye kadarki tek asistini ise Antalyaspor'un galibiyetiyle sonuçlanan Kasımpaşa maçında yaptı. Oynadığı karşılaşmalarda maç başına 1 şut istatistiği çıkaran ve bunların yarısında kaleyi bulmayı başaran Brezilyalı futbolcu, yüzde 72'lik pas başarı oranı ve maç başına 3 top kapma istatistiğiyle de takımına önemli bir katkı sağladı. Brezilyalı futbolcu, bu istatistikler ile ne kadar doğru bir transfer olduğunu bir kez daha gösterdi.

NASRİ SİLİK KALDI

Büyük umutlarla takıma dahil edilen ve transferi tüm dünyada ses getiren Samir Nasri ise şimdiye kadar beklenileni veremedi. Sakatlığı nedeniyle birçok maçı kaçıran Fransız yıldız, bu sezon sadece 6 maça çıkabildi. İlk olarak deplasmanda oynanan Evkur Yeni Malatya maçında kırmızı beyazlı formayı terleten ve o maçta 1 gol atanNasri, daha sonra forma giydiği 5 maçta ise 1 gol ve 1 asistlik katkı verdi. Transferinden bu yana 3 gole direkt etki eden Fransız yıldız, beklentilerin altında kalırken zaman zaman kaçırdığı maçlar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmaktan kurtulamadı.

MENEZ HAYAL KIRIKLIĞI

Transfer döneminde kırmızı beyazlı takıma imza atan ilk isim olan ve transferi büyük ses getiren JeremyMenez, tıpkı Nasri gibi sakatlığı nedeniyle birçok maçı kaçırdı. Şimdiye kadar 6 maçta forma giyen ve bu maçlarda sadece 205 dakika sahada kalan Fransız futbolcu, henüz gol atma ya da asist yapma başarısı gösteremedi. Nasri ve Menez gibi Aydın Karabulut, William Vainqueur'de beklenileni veremeyen diğer isimler oldu.(Abdullah ÖZKAN)