ANTALYA Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Antalya'nın fethinin 812'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Fetih Koşusu düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan ve Karaalioğlu Parkı'nda sona eren koşuya kentteki ortaokul ve liselerden 3 bin öğrenci katıldı.

4 KATEGORİ

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla startı verilen Fetih Koşusu 'Ortaokul Yıldız Erkekler, Ortaokul Yıldız Kızlar, Lise Genç Kız ve Lise Genç Erkekler' olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi. Öğrenciler bitiş çizgisine önce varabilmek için kıyasıya mücadele etti. Yarış sırasında fenalaşan bazı öğrencilere bitiş çizgisinde bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Yarışmaya katılan öğrencilere katılım madalyaları verildi.

Yarış sonunda 'Ortaokul Yıldız Erkekler' kategorisinde Mevlüt Emir Gürleç birinci, Abuzer Olgun ikinci ve Bedirhan Şahin üçüncü, 'Ortaokul Yıldız Kızlar' kategorisinde Zeynep Bozan birinci, Emine Erşehin ikinci, Özge Özaşık üçüncü, 'Genç Erkekler' kategorisinde Lokman Kızılkaya birinci, Hüseyin Özeken ikinci, Ferit Tan üçüncü, 'Genç Kızlar' kategorisinde ise Ümran Çelik birinci, Zeynep Sude Sayar ikinci ve KamilyaBikkul üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalya verildi. (DHA)