FUTBOL takımlarının hazırlık çalışmaları için tercih ettiği Antalya, Ocak- Nisan arasındaki süreçte yaklaşık 1500 kamp faaliyetine ev sahipliği yapacak. 20'ye yakın ülkeden süper lig, alt ligler ve farklı yaş kategorisinde takımlar devre arazı hazırlık çalışmalarını 'Turizmin başkenti' olarak adlandırılan Antalya'da yapacak.

Spor Turizm Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, futbol takımlarının kamp döneminde ön rezervasyon sayısının fazlalığının ülke turizmine olumlu yansıyacağını vurguladı. Kesinleşmiş rezervasyon sayısının fazlalığına dikkati çeken Yaşacan, şöyle konuştu: '2018 yılı spor turizmi açısından çok güzel geçecek. Ocak- nisan dönemi rezervasyonlarının sayısı çok iyi. Nisan dönemine kadar 1500 kamp yapılmasını hedefliyoruz. Futbol takımı sayısı değil bu, kamp sayısı. Bir takım 2 defa gelebiliyor. Kamp sayısında aynı takımın farklı yaş grupları ya da farklı branşları da var.'

Ülke turizmi ve Türkiye'nin tanıtımı açısından spor turizminin önemine dikkati çeken Yaşacan, takımların kamp döneminde yaptığı antrenmanların kendi ülkelerinde izlenmesiyle milyonlarca dolarla ölçülebilecek tanıtıma imkan sağlandığını belirtti. Kamp döneminde önceki yıllarda Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Kazakistan gibi belirli takımların Antalya'yı tercih ettiğini aktaran Yaşacan, bu takımlara ilave olarak Letonya, Estonya, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan gibi ülkelerden de takımların kente yoğun olarak geldiğini söyledi.

SPOR TURİZMİ ENDÜSTRİ OLDU

Antalya'da TFF Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen Hakem ve Yardımcı Hakem Kış Semineri'nde FIFA Kokart törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, yaptığı açıklamada, Antalya'da yaklaşık 1500'ün üzerinde futbol takımının ikinci yarı kamp çalışmalarını yaptığını hatırlattı. Bakan Bak, şunları ekledi: 'Antalya yaz turizmi, spor turizminde önemli bir yere sahip. Gelen takımların daha da artacağını ümit ediyoruz. Spor turizmi artık bir endüstri oldu. Bunun için de yatırım yapmanız gerekiyor. Antalya'da saha ve tesis kapasitesi her geçen gün artıyor. Bunun için de bütün takımlar Antalya'yı tercih ediyor. Bu da Antalya ve Türkiye'ye katkı sağlıyor.' (DHA)