HAMZA Hamzaoğlu'nun görevden ayrılmasının ardından bir süredir teknik direktör arayışlarını sürdüren ve Cumartesi günü Bülent Korkmaz ile el sıkıştığını duyuran Antalyaspor'da sıra geldi transfere. Kadroda önemli bir revizyon yapması beklenen kırmızı beyazlılarda Korkmaz ile yapılacak toplantının ardından yol haritası belirlenecek.

HOCA RAPOR HAZIRLAYACAK

Birkaç gün içerisinde basın önünde resmi sözleşmeyi imzalaması beklenen Bülent Korkmaz çalışmalara başladı. Korkmaz'ın kısa bir sürede raporunu hazırlayıp yönetime sunması bekleniyor. Kırmızı beyazlılarda yönetim, Bülent Korkmaz'ın sunacağı rapor doğrultusunda transfer çalışmalarına başlayacak. Gidecek ve kalacak oyuncularda Korkmaz'ın hazırlayacağı rapora göre belirlenecek.

ÖNCELİK SÖZLEŞMESİ BİTENLERDE

Antalyaspor'un bu transfer dönemindeki önceliği sözleşmesi sona eren oyuncular olacak. Kırmızı beyazlılarda Charles, Emre Güral, Chico, Danilo, Celustka, Ozan Evrim Özenç, Yekta Kurtuluş ve Zeki Yıldırım'ın sözleşmesi geçtiğimiz günlerde sona erdi. Mali açıdan zor günler geçiren Antalyaspor'da yönetim, bonservis bedeli ödememek adına Bülent Korkmaz'ın da raporuna göre bu futbolcularla anlaşmanın yollarını arayacak. Daha önce sözleşmesi biten Sakıb Aytaç, kulübe veda ederek Kayserispor ile anlaşmıştı.

İNDİRİM TALEP EDİLECEK

Geçen sezon devre arasında yüksek maaşları nedeniyle Nasri ve Menez gibi yıldız isimlerle yollar ayrılmıştı. Yönetim, bu politikasını bu yaz da sürdürecek. Bu sezon kemer sıkma politikasını devreye sokan Başkan Cihan Bulut ve yönetimi, yüksek ücret alan futbolculardan indirim talep edecek. Kabul görmemesi durumunda ise yollar ayrılacak. Bu konuda görüşülecek ilk isim ise alacakları nedeniyle kulüple sürekli sorun yaşayan Vainqueur. Ayrıca kırmızı beyazlılarda yönetim, Deniz Kadah ve Maicon gibi yıldız futbolculara gelecek teklifleri de değerlendirecek. Kasaya sıcak para girişi sağlamak ve transfer için bütçe yaratmak isten yönetim, futbolculara gelecek tekliflerde anlaşma zemini arayacak.

BÜTÇE 10 MİLYON EURO

Başkan Cihan Bulut, gazetecilerle bir araya geldiği iftar yemeğinde transfer için 10 milyon Euro bütçe ayırdıklarını açıkladı. Bülent Korkmaz'ın raporu doğrultusunda transfer politikasını şekillendirecek olan kırmızı beyazlılar, öncelikli olarak bonservisi elinde olan futbolcular ile görüşecek. Geçen sezon yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için yoğun mesai harcayan yönetim, nokta atışı transferlerle Bülent Korkmaz'ın elini güçlendirmek niyetinde. (Nuray ÇAKAR)