KEPEZ'DE sportif faaliyetlerin gelişmesi ve gençlerin profesyonel birer sporcu olabilmeleri yolunda çok sayıda önemli projeyi hayata geçiren Kepez Belediyesi, bu kez voleybol branşında özel bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Kepez Spor Kulübü'nün yetenek taramaları ile kendilerindeki potansiyeli keşfeden binlerce genç sporcu, şenlik kapsamında takımlar halinde yarıştı. Kepez Belediyesi Hasan Doğan Stadı'nda gerçekleştirilen Fabrika Voleybol Şenliği'ne, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün yanı sıra Kepez Spor Kulübü yönetimi, genç sporcuların aileleri ve Türkiye Voleybol Federasyonu yönetiminden profesyonel sporcular katılım gösterdi. Şenlik kapsamında 22 kulüpten 144 takım, 1183 sporcu mücadele etti. Sekiz dakika devre ile oynanan maçlarda 2006-2012 doğumlu sporcular rekabet halinde voleybol sporunu icra etti. Sorumlu öğretmenler, profesyonel sporcu antrenörleri ve hakemlerin genç sporculara eşlik ettiği şenlik, güzel havanın da katkısı ile şölen havasında gerçekleştirildi.

Fabrika Voleybol Şenliği'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Hakan Tütüncü, spora verdikleri katkıya ve geri dönüşlerine vurgu yaparak, 'Kepez Belediyesi olarak gençlere ve tabiki onların geleceğe sağlıklı bir biçimde hazırlanmalarına en büyük katkı ve desteği veren spora ve sportif faaliyetlere çok büyük önem ve destek veriyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz, sadece okullarındaki akademik başarıları ile değil, bunun yanında hayatı farklı bir boyutta yaşayabilecekleri kültürle sanatla sporla da zenginleşsinler ve bu şekilde geleceği yürüsünler. Bizler kendi çocukluğumuzda yaşayamadığımız güzellikleri, kendi bulamadığımız fırsatları çocuklarımıza sunmak isteriz. Sizler anneler ve babalar olarak bu duyguyu nasıl ki derinden yaşıyorsanız, bütün çocukları kendi çocuğumuz gibi gören bizler de aynı duygu yoğunluğu ve derinliği ile yaşıyoruz ve gençlerimize böyle güzel etkinlikler armağan ediyoruz' dedi.

KIZLARA ÖZEL DESTEK

Başkan Tütüncü, konuşmasına sporun özellikle kız çocukları açısından daha çok desteklenmesi gerektiğine ifade ederek, 'Türkiye Voleybol Federasyonu ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde fabrika voleybol, bugün hepimizi şenlendiren güzel bir etkinlik olarak bu bahar havasında bizi bir araya getirdi. Spora önem veren, özellikle kız çocuklarının sporla buluşmalarına daha ayrı bir önem veren bir belediye başkanı olarak altını çizmek istediğim en önemli hususların başında kız voleybol takımını bizim kurmuş olmamızdır. Kızlarımız için güzel bir ortam oluşturmak istedik ve takımlarımızı kurduk. Geçtiğimiz on yılda nice yeteneklerini keşfederek onları yetiştirdik. İnşallah bugün burada bulunan kızlarımız da milletimizin iftiharı olan sporcular haline gelerek göğsümüzü kabartacaklar. Kepez Belediyesi olarak amatör sporlara katkı koymaya devam edeceğiz. Nice yetenekleri daha keşfederek onları geleceğe taşıyacağız. Bu bizim en önemli vazifemizdir' diye konuştu. (HABER MERKEZİ)