SÜPER Lig'in son haftasında bugün, Bahçeşehir Okulları Stadyumu, dev bir maça evsahipliği yapacak ve Alanyaspor, Antalyaspor'u ağırlayacak. Bu sezon aldığı sonuçlarla bir türlü düşme hattından uzaklaşamayan ve geçen hafta Osmanlıspor'un Beşiktaş'a mağlup olmasıyla ligde kalmayı garantileyen her iki Antalya temsilcisi de derbiden galibiyetle ayrılarak prestij kazanmak istiyor.

EKSİKLER ÇOK

Antalyaspor ve Alanyaspor, dün tesislerinde yaptığı son çalışma ile derbinin hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı beyazlılarda sakatlıkları devam eden Salih, Zeki ve Sakıb, bu karşılaşmada forma giyemeyecek. EvsahibiAlanyaspor'da ise Gassama cezası, MbillaEtame ise sakatlığı nedeniyle derbide oynayamayacak.

TOKAT YÖNETECEK

Bugün saat 18.00'de başlayacak karşılaşmayı Serkan Tokat yönetecek. Bu maçta Tokat'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Yusuf Bozdoğan yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Erkan Özdamar.

Serkan Tokat, bu sezon Alanyaspor'un bir maçında düdük çaldı. Tokat, ligin ilk yarısındaki Bursaspor-Alanyaspor karşılaşmasını yönetmiş ve turuncu yeşilliler o mücadeleden 3-2 mağlup ayrılmıştı. Serkan Tokat, bu sezon ilk defa Antalyaspor'un maçını yönetecek.

4'ÜNCÜ MAÇ

Alanyaspor ve Antalyaspor, bugünkü karşılaşmayla Süper Lig'de 4'üncü defa karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar oynanan 3 karşılaşmada evsahibi Alanyaspor 1, Antalyaspor ise 2 kez galip gelmeyi başardı. Ligin ilk yarısında Antalya'da oynanan ve Emre Güral'ın 2 gol atarak yıldızlaştığı maçı Antalyaspor, 3-1 kazanmayı başardı. Bu karşılaşmanın ardından Alanyaspor, Teknik Direktör Safet Susic ile yollarını ayırmıştı.

EVİNDE BAŞARILI

Bu sezon evinde oynadığı tüm karşılaşmalarda gol atma başarısı gösteren tek takım olan Alanyaspor ileoynadığı son4 deplasman maçında 3 galibiyet alan Antalyaspor'un karşılaşacağı maçta bazı futbolcuların ismi ön plana çıkıyor. Bu sezon gösterdiği performansla Milli Takım'a yükselme başarısı gösteren Emre Akbaba, attığı 14 gol ve yaptığı 7 asistle takımının en etkili silahı durumunda. Akbaba, Alanyaspor'un kendi sahasında oynadığı attığı son 6 golün 5'ine direkt katkı vermeyi de başardı.

DOUKARA SIRTLIYOR

Konuk Antalyaspor'da ise Doukara, gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. Devre arasında Osmanlıspor'dan bedelsiz olarak kadroya dahil edilen Senegalli yıldız, forma giydiği 13 karşılaşmada attığı 5 gol ve yaptığı 5 asist ile kırmızı beyazlıları sırtlayan isim oldu. Doukara ayrıca kırmızı beyazlıların attığı son 6 golün 5'ine direkt katkı yaptı. Eto'o'nun takımdan ayrılmasının ardından ilk 11'in değişilmez ismi olan Deniz Kadah ise 25 maçta attığı 9 gol ve 3 asistlik performansıyla takımın skora en çok katkı veren ismi durumunda. (Osman ÖZTOKMAK)