Ligde forma giyen 397 futbolcunun 229'u yabancı

SÜPER Lig'de bulunan 18 takım içerisinde geride kalan 11 haftada toplam 397 futbolcu forma giydi. Bu futbolcuların 229'unun yabancı, 168'i ise yerli. Süper Lig'de en fazla yerli oyuncu oynatan takımlar Bursaspor ile Başakşehir olurken her iki takım da 12 yerli oyuncuya şans verdi. Ligde en az yerli oyuncu oynatan takım ise 4 futbolcu ile Kasımpaşa oldu. En fazla yabancı oyuncu oynatan takım 16 futbolcuyla Osmanlıspor olurken, en az yabancı oynatan takım ise 9 futbolcu ile Akhisarspor.

47'Sİ TÜRK AMA YERLİ DEĞİ

Süper Ligde forma giyen 168 yerli oyuncunun 47'sinin yurtdışında yetişmiş olması dikkat çekerken bu oyuncuların 30'u Almanya, 6'sı Hollanda, 5'i İsviçre, 3'ü Fransa, birer tanesinin de Avusturalya, Belçika, ve İngiltere'de yetişip şu anda ligimizde forma giydikleri tespit edildi. 121 futbolcunun ise yurtiçinde 57 farklı kulübün altyapılarında eğitim aldıkları belirlendi.

BURSA ALTYAPIDA ÖNDE

Bursaspor, 12 futbolcuyla kulüpler bazında Süper Lig'de en fazla altyapı oyuncusu oynatan ekip olurken Yeşil Beyazlılar aynı zamanda 4 futbolcuyla kendi altyapısından yetişen oyunculara ligde en fazla süre veren takım olarak da ön plana çıktı. Galatasaray ve Gençlerbirliği 10, Trabzonspor 8, Fenerbahçe 7 ve Beşiktaş da 5 altyapı oyuncusuna ligde forma giydirdi.

10 TAKIMDA HİÇ YOK

Trabzonspor ve Gençlerbirliği ligde 3 altyapı oyuncusuna şans verirken, Antalyaspor ve Fenerbahçe 2, Başakşehir, Beşiktaş ve Konyaspor'da ise birer altyapı oyuncusunun forma giydiği belirlendi. Bu sezon ligde altyapısından çıkan futbolculara süre vermeyen takımlar ise Akhisarspor, Alanyaspor, Galatasaray, Göztepe, Kayserispor, Kasımpaşa, Karabükspor, Osmanlıspor, Sivasspor ve Yeni Malatyaspor oldu.(HABER MERKEZİ)