AVRUPA hedefiyle başladığı ligde istediği sonuçları bir türlü alamayan ve taraftarını hayal kırıklığına uğratan Antalyaspor, geçtiğimiz hafta kendi sahasında ağırladığı Kardemir Karabükspor'u yenerek derin bir nefes alırken Kırmızı beyazlıların 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan maçta ilk 11'de forma şansı bulan Harun Alpsoy, gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. Karabükspor maçında 76 dakika sahada kalan ve yerini Yekta Kurtuluş'a bırakan genç futbolcu, defansın önünde görev yaptığı maçta rakiplerinden 4 kez top çalarak bu alanda sahanın en iyisi olmayı başardı.

6'NCI MAÇI

Geçen yıl ara transfer döneminde İsviçre'nin Grasshoppers takımından transfer edilen 20 yaşındaki Harun Alpsoy, Kardemir Karabükspor maçında bu sezonki 6'ıncı maçına çıktı. Biri Türkiye Kupası maçı olmak üzere bu karşılaşmalarda toplam 406 dakika sahada kalan Alpsoy, görev yaptığı maçlarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

LEO'YU UTANDIRMADI

Büyük önem taşıyan Kardemir Karabükspor maçında Leonardo tarafından ilk 11'de şans verilen Alpsoy, gösterdiği performansla kendisine güvenen Brezilyalı çalıştırıcıyı utandırmadı. Defansın önünde görev yaptığı karşılaşmada rakip ataklarını başarılı bir şekilde engelleyen genç futbolcu, maç içerisinde 7 kez top kapma girişiminde bulunup bunların 4'ünde başarılı olarak sahanın en çok top kana futbolcusu olmayı başardı. Defansta 2 kez hava topuna çıkan ve bunların ikisinde de başarılı olan 185 cm. boyundaki Alpsoy, bu alanda da takımının en iyilerinden biri oldu.

GOLÜ DE DÜŞÜNDÜ

Harun Alpsoy, Kardemir Karabükspor karşılaşmasında Samuel Eto'o'nun ardından takımı adına kaleyi en çok yoklayan isim de oldu. Görev yaptığı süre boyunca 3 kez şu çeken genç futbolcu, bunların hepsinde isabet buldu ancak kaleciyi geçemedi. Maç içerisinde 41 kez pas girişiminde bulunan Alpsoy, bunların 32'sinde başarılı olurken, yüzde 78'lik pas oranı yakaladı. 76'ıncı dakikada yerini Yekta Kurtuluş'a bırakan genç futbolcu, maç sonunda hem takım arkadaşları hem de Teknik Direktör Leonardo tarafından tebrik edildi. Brezilyalı çalıştırıcının, soyunma odasında Alpsoy ile kısa bir görüşme yaptığı ve gösterdiği performansı devam ettirdiği takdirde daha fazla forma şansı bulacağını söylediği öğrenildi.(Abdullah ÖZKAN)