Muratpaşa ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Kamil Tabaklar Parkı Spor Tesisleri'nde düzenlenen törenle başlayan turnuvaya, Antalya Amatör Futbolcular Derneği (AAFD) ile Aksu, Döşemealtı, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçelerindeki muhtar derneklerinin oluşturduğu takımlar katılıyor. Yenigöl Mahalle Muhtarı merhum Mehmet Özen anısına düzenlenen turnuvanın açılış törenine, siyasi parti başkanları, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şimşek, Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, eski İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, spor kulüpleri temsilcileri ile spor camiasının tanınmış isimleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AAFD Başkanı Adnan İmirgi, amaçlarının mahallelerdeki lisanssız sporcuları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu söyledi. Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp ise hedeflerinin spora katkıda bulunmak ve sporu sevdirmek olduğunu belirtti. Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şimşek de spora, özellikle amatör branşlara verdikleri önemden söz etti.

Konuşmaların ardından turnuva eski İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un vuruşu ile başladı. Turnuva Nisan ayında son bulacak. (DHA)