ÇOCUKLARIN ve gençlerin sağlıklı ve kendine güvenen bireyler olmaları için modern tesislerde her türlü imkanı sağlayan Kepez Belediyesi, spora ve sporcuya verdiği önemi ata sporlarımızı yaşatarak ortaya koyuyor.Çocukların ve gençlerin spor yapan sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için Kepez Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda okçuluk eğitimleri de veriliyor. Kepez Belediyesi, gerçek bir ata sporu olan ve tarihimizde yer alan Türk okçuluğunu çocuklara ve gençlere modern tesislerde, uzman eğitimciler eşliğinde öğretiyor.

MİLLİ OLMA İMKANI

Kepez'in çocuk ve gençlerine iyi bir sporcu olabilmenin kapılarını araladıklarını belirten Kepez Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, 'Kepez Belediyesi'nin okçuluk sporuna sağladığı alt yapı sayesinde evlatlarımıza, Türkiye'yi temsil edebilecek birer milli sporcu olabilme imkanı sunuyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize topluma faydalı ve sağlıklı birey olma imkanı sağlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teşekkür ediyoruz.' dedi.

BAŞARI YOLUNDA ÖNEMLİ

Tarihte önemli bir yere sahip Türk Okçuluğu, erken yaşlarda öğrenildiğinde hem fiziksel hem de ruhsal açıdan insan gelişimine önemli katkılar koyuyor. Kendine güven ve motivasyonugeliştiren okçuluk, stresle baş etmeyi ve odaklanmayı da sağlayarak, dikkati ve konsantrasyonu geliştiriyor.Başarılı olmayı sağlayanokçuluk sporu, skolyoz hastalığı (omurga eğriliği)tedavisinde de önemli rol oynuyor. Bağışıklık sistemini güçlendirme mucizesi ile sağlık açısından diğer spor dallarının önüne geçiyor. (haber merkezi)