ANTALYASPOR'DA yüzler gülüyor. Cumartesi günü sahasında ağırladığı Bursaspor'u 2-0 yenerek puanını 31'e çıkartan ve 13'üncü sıraya kadar yükselen kırmızı beyazlılar, düşme potasından uzaklaşıp rahat bir nefes aldı. Aldığı galibiyetle taraftarının da yüzünü güldüren Antalyaspor, bu maçta bu sezonki birçok ilki de gerçekleştirmeyi başardı. Bu sezon ilk kez 2 hafta üst üste kazanmayı başaran kırmızı beyazlılar, uzun bir aranın ardından kalesini gole kapatmayı başardı.

BU SEZON İLK KEZ

Geçen hafta deplasmanda Kasımpaşa'yı nefes kesen maçta 3-2 yenerek bu sezonki ilk galibiyetini almayı başaran Antalyaspor, bu hafta da sahasında ağırladığı Bursaspor'u Maicon ve Deniz Kadah'ın attığı gollerle devirmeyi başardı. 27 haftası geride kalan 2017-2018 sezonunda bugüne kadar 2 defa üst üste kazanma başarısı gösteremeyen Antalyaspor, bu galibiyetlerle hem bu sezonki ilk serisini yakalamış hem de rahat bir nefes almış oldu.

KALESİNİ GOLE KAPATTI

Antalyaspor, Bursaspor karşılaşmasında bu sezon evinde oynadığı karşılaşmalarda 2'nci kez kalesini gole kapatmayı başardı. En son ilk yarının 6'ncı haftasında oynanan Osmanlıspor ve 3-0 sona eren karşılaşmayı gol yemeden tamamlayan kırmızı beyazlılar, uzun bir aranın ardından Bursaspor karşısında da maçı gol yemeden tamamladı. 26 haftada 47 gol yiyen takımın bu sezon takımın en çok eleştirilen noktası olan defans hattı, Bursaspor forvetlerine gol izni vermedi.

MAİCON GOLÜ HATIRLADI

Sezon başında yapılan transferler arasında en çok verim alınan isim olan ve bu haftaya kadar 4 gol 2 asistlik performans sergileyen Maicon, Bursaspor maçında uzun bir aradan sonra gol sevinci yaşadı. Son golünü 17 Aralık'ta İstanbul'da oynanan ve 4-1 sonuçlanan Başakşehir karşılaşmasında kaydeden Brezilyalı yıldız, Bursaspor maçının 31'inci dakikasında takımını 1-0 öne geçiren golü atarak gol orucunu bozdu ve galibiyetin mimarlarından oldu. (Abdullah ÖZKAN)