GEÇEN hafta Eto'o'nun golleriyle Karabükspor'u mağlup etmeyi başaran ve derin bir nefes alan Antalyaspor, ligin 12'nci haftasında deplasmanda karşılaşacağı Konyaspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak Antalya'dan ayrıldı. Dün Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde son antrenmanını gerçekleştirerek maç saatini bekleyemeye başlayan kırmızı beyazlılarda sakatlıkları devam eden Salih çalışmada yer almadı. Kart cezaları nedeniyle Sandro, Charles ile sakatlığı devam eden Salih'in forma giyemeyeceği mücadelede, sakatlıkları geçen Djourou ve Nasri'nin oynayıp oynamayacağına maç saatinden Teknik Direktör Leonardo karar verilecek. Bugün 16.30'da başlayacak mücadele,Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda oynanacak.

MAÇIN HAKEMİ YILDIRIM

Antalyaspor'un deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacağı maçın hakemi de belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre kritik karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Bu karşılaşmada Yıldırım'ın yardımcılıklarını Serkan Çimen ve Yusuf Bozdoğan yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi is Özgüç Türkalp. Kritik mücadele öncesi kırmızı beyazlılarda Maicon ve Diego sarı kart sınırında bulunuyor. Bu ikili Konyaspor maçında kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemeyecek.

KONYA EVİNDE ÜSTÜN

Antalyaspor ve Konyaspor, bugünkü karşılaşmayla birlikte 38'inci kez karşı karşıya gelecek. Şimdiye kadar oynanan 37 karşılaşmada Antalyaspor, 12 kez sahadan galip ayrılırken 16 maçta gülen taraf Konyaspor oldu. 9 karşılaşmada ise takımlar birbirine üstünlük kuramadı. Antalyaspor, Konya deplasmanlarında şimdiye kadar istediği sonuçları almayı başaramadı. Kırmızı beyazlılar, yeşil beyazlıların sahasında oynanan 18 karşılaşmada sadece 2 galibiyet alabildi. Bu maçların 6'sı beraberlikle sonuçlanırken, 10 maçta gülen taraf Konyaspor oldu.

EN GOLCÜ ETO'O

Bu sezon ligde çıktığı 5deplasman4 kez yenilen ve sadece Evkur Yeni Malatyaspor maçında sahadan beraberlikle ayrılan Antalyaspor, 11 hafta sonunda dış sahada en az gol atan takım durumunda. Kritik mücadele öncesinde Samuel Eto'o, attığı 5 gol ve 3 asistlik performansıyla Antalyaspor'da gole en çok katkı yapan isim konumunda. Kamerunlu yıldızı 3 gol ve 1 asistleMaicon takip ediyor. Konyaspor'da dikkat edilmesi gereken isim ise NejcSkubic. Sloven oyuncu attığı 3 golle takımını sırtlayan isim oldu.(Abdullah ÖZKAN)