ANTALYA Off-Road ve Motor Sporları Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Rally Antiphellos Antalya'nın Kaş ilçesinde başladı.Kaş Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, belediye meclisi üyeleri, organizasyon yetkilileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sporcular tanıtıldı. Kaymakam Ulaş Akhan'ın verdiği starla yarışa ilk motorsiklet dalında yarışan Serkan Özdemir başladı. Yarışmacılar Kasaba Mahallesi, Gedikbaşı, Kuruova, Katran Dağı, Dirgenler Mahallesi; Kemer Mahallesi, Sinneli Mahallesi ve Hacıoğlan Mahallesi'ndeki etaplarda mücadele edecek. Yarış, 4 Kasım Pazar günü Kaş Cumhuriyet Alanı'nda tamamlanacak. Dereceye girenlere madalya ve kupaları törenle verilecek. Yarışlarda, 12 motor sporcusu, araba kategorisinde 17 yarışmacı, 17 driver olmak üzere toplam 46 yarışmacı mücadele ediyor.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer yaptığı konuşmada, 'Hepiniz canıyla, malıyla bu yarışmalara katılıyorsunuz. Kaş'ın doğasının, ormanının, dağının tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacaksınız. Hepinize yüzünüz çizilmeden, burununuz kanamadan tamamlayacağınız bir yarış diliyorum' dedi.

Kaymakam Ulaş Akhan da yaptığı konuşmada; 'Göreve başlayalı bir ayı geçen bir süre oldu. Bu sürede Kaş ulusal ve uluslararası birçok şampiyonaya ev sahipliği yaptı. Ralyy Antiphellos ile bu yılın şampiyonalarını tamamlıyoruz. Bu tür organizasyonlar, Kaş'ın tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. Turizm sezonunun uzamasını sağlıyor. Bu yarışların Kaş adına ciddi katkıları olacak. Hepinize başarılı, sağlıklı bir yarış diliyorum' diye konuştu. (DHA)