Satranç ustalarının '2018 Türkiye Kupası' mücadelesi nefesleri kesti. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya'da düzenlenen kupa yarışında, 11 tur süren zorlu mücadelenin ardından FM (FIDE Ustası) Fethi Apaydın şampiyon oldu. Kadın sporcular kategorisinde ise Handenur Şahin zirvede yer aldı.Beşiktaş Jimnastik Kulübü satranç takımının ikinci kaptanı da olan Fethi Apaydın, iki aydır yoğun bir şekilde kupaya hazırlandığını söyleyerek, 'Uzun yıllardır sürdürdüğüm antrenörlük kariyerimin ve aktif sporculuğa verdiğim 7 yıl aranın ardından şampiyonluk yaşamak muhteşem bir duygu' dedi.

Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bölümü öğrencisi olan Handenur Şahin de, 'Bir sonraki yıl hedefim genel kategoride ilk 15'e girmek. Kıran kırana geçen ve her yıl zorluk derecesi artan bu yarışta mücadele etmekten keyif alıyorum' diye konuştu.

Türkiye Kupası'nda 7 yaşından 79 yaşına kadar 388 sporcunun kıyasıya mücadele ettiğini söyleyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, şu ifadeleri kullandı:'Türkiye Şampiyonalarında kırdığımız rekorların yanı sıra sporcularımızın centilmenliği, engelli sporcularımızın katılımı ve başarısı da bizi memnun etti. Satranç sporu engel tanımıyor ve sporcularımızın centilmenliği ile birlikte örnek davranışları Türkiye'nin gelecek nesilleri için umutlarımızı arttırıyor. Satranç sporunda yaşadığımız güzelliklerin tüm ülkeye dalga dalga yayılmasını ve bu güzelliklerin çocuklarımıza örnek olmasını arzu ediyoruz. Türkiye Kupası'nda 8 gün boyunca 7 yaşındaki en küçük sporcumuz Hasan Emre Kış'tan 79 yaşındaki en büyük sporcumuz Kadir Duran'a kadar herkes büyük bir centilmenlikle yarıştı. Satranç, insani değerlerimizi güçlendiren özel bir spor dalı.' DHA