ANTALYASPOR 21 yıl aranın ardından Türkiye Kupası finali heyecanı yaşadı. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya ise normal şartlarda seyircisiz oynanması planlanan maça alınan 5 bin Beşiktaşlı taraftar damga vurdu. Antalyaspor'un 2-0 mağlup olduğu karşılaşmada kırmızı beyazlı taraftarlar maç boyunca Nihat Özdemir'i istifaya davet etti.

SÖZDE SEYİRCİSİZ OYNANACAKTI

Türkiye Futbol Federasyonu daha öncesinde stadyumun 3'te 1'i oranında seyirci alınacağını açıklanmasına karşın maçtan bir gün önce karşılaşmanın seyircisiz oynanacağı duyuruldu. Her iki takıma eşit miktarda yer ayrıldığı belirtilirken kulüplere ise 250'şer kişilik kontenjan ayrıldığı belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu kararına rağmen stadyumda yaklaşık 5 bin Beşiktaşlı seyircinin yer alması ise Antalyaspor camiası tarafından büyük tepki gördü.

NİHAT ÖZDEMİR'E TEPKİ GÖSTERDİ

Karşılaşmada Beşiktaşlı seyircilerin fazla olması nedeniyle sinirlenen Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz protokol tribününde ayağa kalkarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine sert tepki gösterdi. Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi olan Antalyaspor eski Başkanı Hasan Akıncıoğlu'na tepki gösterdi.

BEŞİKTAŞ GOLLE BAŞLADI

Karşılaşmaya ise Beşiktaş erken bir golle başladı. Mücadelenin 3. dakikasında sol kanattan gelişen atakta Josef De Souza'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Antalyaspor ise karşılaşmada ilk net pozisyonunu 9. dakikada Gökdeniz ile buldu. Sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Gökdeniz'in vuruşu az farkla avuta çıktı. Karşılaşmanın 30. dakikasında ise Beşiktaş Rosmerta ile farkı ikiye çıkardı. Sağ çaprazda topla buluşan Rosmerta düzgün bir vuruş ile topu filelere göndermeyi başardı. Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında Antalyaspor eridiği pozisyonları değerlendiremezken karşılaşma Beşiktaş'ın 2-0 galibiyeti ile sona erdi. HABER/İhsan COŞKUN