AVRUPA hedefiyle başladığı 2017-2018 sezonunda inişli çıkışlı bir grafik çizen ve ligde kalmayı son 2 haftada garantileyen Antalyaspor, bu sezon yedek kulübesinden beklediği desteği göremedi. Ligi 38 puanla 14'üncü sırada tamamlayan ve 59 defa rakip ağları sarsmayı başaran kırmızı beyazlılarda, 34 maçlık periyotta sonradan oyuna giren oyuncular sadece 2 gol atma başarısı gösterebildi. Bu istatistikle Antalyaspor, Bursaspor ile birlikte yedek kulübesinden en az verim alan takım oldu.

12 PUANLIK KATKI

Ligin ilk yarısını 17 puanla tamamlayan Antalyaspor, bu periyotta saha kenarından destek göremedi. Ligin 20'nci haftasında Antalya'da oynanan ve kırmızı beyazlıların 3-1 kazandığı karşılaşmada oyuna 46'ncı dakikada Danilo'nun yerine dahil olan El Kebir, 90'ıncı dakikada takımının 3'üncü golü atarken bu golün asistini yine oyuna sonradan giren Doukara yaptı.

22'inci haftada yine Antalya'da oynanan ve Antalyaspor'un 2-1 kazandığı Kayserispor karşılaşmasında Doukara'nın galibiyeti getiren golünün asistini oyuna 83'üncü dakikada Sangare'nin yerine dahil olan Jevtovic yaptı.

HARUN'DAN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

Ligin 26'ncı haftasında Kasımpaşa ile karşılaşan Antalyaspor'da 74'üncü dakikada Jevtovic'in yerine oyuna giren Harun Alpsoy'un 2-2 devam eden mücadelede 82'nci dakikada takımını öne geçiren golü attı ve bu golle Antalyaspor bu sezonki ilk deplasman galibiyetini aldı.

Antalyaspor'un 32'nci haftada düşme hattındaki rakiplerinden Gençlerbirliği ile karşılaştığı ve sahadan 1-0 galip ayrılarak ligde kalmayı büyük ölçüde garantilediği maçta Doukara'nın 78'inci dakikada attığı golün asistini 63'üncü dakikada Hakan Özmert'in yerine oyuna dahil olan Yekta Kurtuluş yaptı.

ANTALYASPOR SONUNCU

Süper Lig'de yer alan takımlara bakıldığında yedek kulübesinden en çok katkıyı ligi 2'nci sırada tamamlayan Fenerbahçe aldı. Yedek kulübesinden 12 gollük bir katkı alan sarı lacivertlileri 11 golle Medipol Başakşehir, 8'er golle Konyaspor, Beşiktaş ve Galatasaray izledi. Antalyaspor ise yedek futbolcularından sadece 2 gollük bir katkı aldı ve bu alanda Bursaspor ile son sıra yer aldı. Sonradan oyuna giren oyuncuların skora katkı yaptığı karşılaşmalarda Antalyaspor hanesine 12 puan yazdırdı. (Nuray ÇAKAR)