ANTALYA çocuk turist sayısında da rekorları kırdı. Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, Antalya'nın 2018'de 3 milyon çocuk turist ağırladığını söyledi. Yavuz, çalışmaların bu gerçeğin üzerine kurulması halinde hem sempati kazanılacağını, hem de dünyadaki 400 milyona yakın çocuk turistten çok daha fazla pay alınabileceğini belirterek 'Unutmayın, çocuk turist yalnız gelmez'' dedi.

Sayısal olarak Antalya tarihinin en yüksek turist sayısı olan 2018 yılının gelecek yılların hedeflerini yukarıya çekmekte kriter alınacağını söyleyen Yavuz, 'Türbülanslı geçen 2016- 2017 yıllarını değil, sağlıklı ve olağan büyüme içindeki 2014-2015 yıllarını göz önünde bulundurmak gerekli. Kayıp ve kazançlar için 2014-15 yılları referans yılları idi. Artık bu görevi 2018 yılı üslenecek'' dedi.

ÇOCUK TURİST BELİRLEYİCİ OLUR

Kazançlar ve gelen turist portföyündeki dalgalanmaları bir kenara koyarak konuyu bu yılın en önemli gerçeklerinden biri olan ama genelde gözden kaçan son yıllarda dünya turizminin en önemli belirleyicilerinden birisi haline 'çocuk turist' konusuna çevirmek gerektiğine dikkat çeken Yavuz, şunları söyledi: 'Avrupa'dan gelen her 4 turistten birisinin 0-14 yaş arası çocuk olduğu aşağı yukarı biliniyor. Türkiye'ye gelen turistlerde bu oranın daha yüksek olması gayetle muhtemel. Biz yine de her iki aileden birisinin bir çocuk ile geldiğinden yola çıkarak 12.500.000 turistin geldiği Antalya'ya 3 milyonun üzerinde çocuk turistin geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Dünyadaki 150 ye yakın ülkedeki toplam turist sayısından fazla olan bu rakam azımsanacak bir sayı değil.Finlandiya, Malta, Karadağ, Maldiv, Bosna, Sırbistan, Romanya, Azerbaycan, İzlanda, Ermenistan, Litvanya ve adını burada sıralayamayacağım daha onlarca turizm ülkesine giden turist sayısı Antalya'ya gelen çocuk turist sayısının çok altındadır. Her hangi bir veri yok ama çocuk turist sıralamasında Antalya'nın Dünyada ilk 5 'te olabileceğini öngörmek mümkün.'' (İHA)