TOPLUMDA turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine etkin katılımını sağlamak amacıyla 15-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Turizm Haftası etkinliklerinin planlanmasına başlandı. Önceki gün, İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nde yapılan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, AKTOB, Antalya Rehberler Odası, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi temsilcilerini katıldığı toplantıda ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, bu yılki Turizm Haftası etkinliklerinin Perge Antik Kent'te başlamasını önerdi. Toplantıda öneri kabul edilirken, hazırlanacak rapor Vali Münir Karaloğlu'na sunulacak.

PERGE YILI İLAN EDİLMİŞTİ

Vali Münir Karaloğlu, Ocak ayında yaptığı açıklamada 2018 yılını 'Perge Yılı' ilan ettiklerini ve bu kapsamda tarihi bölgeye 4 milyon turist çekmeyi amaçladıklarını açıklamıştı. Bu doğrultuda Başkan Ege'nin önerisine Vali Karaloğlu'nun da sıcak bakması bekleniyor.

ATAV, Akdeniz Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir protokol imzalayarak öğrencileri Perge'yle tanıştırmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Ege, ''Antalya'da eğitim gören öğrenciler mezun olmadan bu şehirden ayrılmamalı. Kendisi giderse bir sonraki sefer mutlaka ailelerini de götürürler. Antalya'nın böyle bir değeri olduğunu insanlara anlatmamız gerekiyor'' diye konuştu.

'DİKİLİ SÜTUNUNUZ OLSUN'

Perge için çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Başkan Ege, şöyle konuştu: ''Bir dönem Rehberler Odası ve turizmciler ortaklaşa Perge'deki sütunları onarıyordu. Ancak ara verilmişti. Ne yazık ki her şey devlet bütçesiyle olmuyor. Bunu yeniden başlatmak için yönetim kurulumuzla bir karar aldık. Şu an bir sütunu ayağa kaldırıyoruz. Çok yüksek bütçeler gerektirmiyor. Antalya Genç İşadamları Derneği bu projemize destek verdi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclisinde gündeme getirdim. Seçim trafiği nedeniyle şu an değil ama seçim sonrası destek verecekler. Yörük gelinler olarak da bir sütunu onarıyoruz. Turizm Haftası'nın açılışını Perge'de yaparsak o gün sütunların plakalarını oraya yapıştıracağız. Şirketleri, iş adamlarını davet edeceğim. Sloganımda 'Bir dikili taşınız olsun' olacak. Her yere çeşme yaptırıp hayrat yaptırmayı seviyoruz ya. Çeşmeyi yıkabilirler ancak Perge'yi yıkamazlar.'' (Abdullah ÖZKAN)