ANTALYA'DA bayram hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Perşembe mesai bitiminde başlayacak Ramazan Bayramı tatilinin bu yıl kısa olması sebebiyle yerli turistin Antalya'ya akın etmesi bekleniyor. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 95 seviyelerine ulaşırken elde edilen bu rakamlar sonrası turizmcilerin yüzü gülüyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, gelen bilgilerin sevindirici olduğunu kaydetti ve bayram sürecinde 800 binden fazla yerli ve yabancı misafiri Antalya'da ağırlayacaklarını ifade etti. Başkan Erkan Yağcı, yapılan rezervasyonların sevindirici olduğunu söyledi.

'SEÇİM ETKİLEMEYECEK'

Ramazan Bayramı'nın yaz dönemine gelmesiyle yerli ve yabancı misafirleri aynı anda ağırlayacaklarını anlatan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ''Okulların geçen hafta tatile girmesiyle yerli turistin Antalya'ya olan ilgisi de arttı. Bayram tatilinin kısa oluşu, yerli turisti yurtdışı yerine yurtiçine bir yerlere gitmeye itti ve bu doğrultuda Antalya ön plana çıktı. Ayrıca bayramın seçimden önceye gelmesi de büyük bir şans oldu. Seçim, tatilcileri etkilemeyecek'' dedi.

200 BİN YERLİ TURİST

Antalya'da Ramazan Bayramı süresince 800 bin ile 1 milyon arası misafiri ağırlayamaya hazırlandıklarını belirten Başkan Yağcı, şunları söyledi: ''Bu belirtmiş olduğumuz rakamın 600 ile 650 bini yabancı misafirlerimiz olacak. 150 ile 200 bin arasında yerli turistin 3 günlük tatilde Antalya'da olmasını öngörüyoruz. Toplamda 800 binden fazla kişi bayram sürecinde Antalya'da olacak. Bunun 3 günlük süre için ciddi bir rakam olduğunu düşünüyoruz.''

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da bayram sürecinde yabancı misafirlerin ağırlıkta olacağını ancak kalan boşlukların da yerli turist tarafından doldurulacağını söyledi. Başkan Ayık, bayram sürecinde otellerin doluluk oranının sevindiriciolduğunu da sözlerine ekledi. (Abdullah ÖZKAN)