BİZ Anadoluyuz Projesi kapsamında Antalya misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Bitlis'ten gelen 5. kafile öğrencileri Konyaaltı Sahili, Kaleiçi, çeşitli okulların yanı sıra Akvaryum, Antalya Şehitliği, teleferik ile Tünektepe'yi ve Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler gün boyu Antalya'nın tarihi kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetti.

AKVARYUM'DA KEŞİF

Antalya Akvaryum'da sualtı dünyası hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi.

Dünyanın dört bir yanından binlerce tür, on binlerce sualtı canlısı bulunan Akvaryum'da doyasıya vakit geçiren öğrenciler hayatlarında ilk defa deniz gördüklerini belirtirken, sualtında yaşayan canlıları görmenin kendilerini çok heyecanlandırdığını dile getirdi.

ŞEHİTLERE DUA

Bitlisli öğrencilerin ikinci durağı Antalya Şehitliği oldu. Şehitlere dua eden öğrenciler 'Bugün burada özgürce nefes alıp gezebilmemizi vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birliği uğruna canlarını seve seve veren kahramanlarımıza borçluyuz' dedi. Ülkemizi koruyan asker ve polisimizin milletimizin rahatça yaşayabilmesi adına şehit olduklarını dile getiren öğrenciler 'Öğretmenlerimiz bizlerinde onları unutmaması, onlara vefamızı göstermemiz adına buraya getirdiler. Şehitliği gezdik ve bütün şehirlerimize dua ettik. Onları hiçbir zaman unutmayacağız' diye konuştu.

Şehitlikte olmanın gururunu yaşadığını ifade eden öğrenciler, 'Burada asker ve polislerimizin ne kadar büyük zorluklarla savaşıp bize bu vatanı emanet ettiklerini öğrendik. Rehberlerimiz bize askerlerimizin cesaretlerini anlattı. Başkaları olsa onların yaptığını yapamazdı. Buralarda özgürce nefes alıp gezebiliyorsak onların sayesinde. Onlara bu konuda minnet duymamız gerekiyor. Bizde gerektiğinde canımızı vermeye hazırız' diye konuştu.

TELEFERİKLE TÜNEKTEPE

Şehitlik ziyaretinin ardından Bitlisli öğrenciler teleferiğe binerek Tünektepe'ye çıktı. Teleferiğe binerken heyecanlarını saklayamayan öğrenciler proje kapsamında hayatlarında ilk defa uçağa ve teleferiğe binerek gökyüzünde olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Tünektepe'de kuşbakışı Antalya'yı izleyen öğrenciler yemeklerini de burada yedi. Antalya'yı çok beğendiklerini çok güzel bir şehir olduğunu dile getiren öğrenciler muhteşem manzara karşısında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

HAYVANAT BAHÇESİ

Bitlisli öğrencilerin gün içerisindeki son ziyaret yeri Antalya Hayvanat Bahçesi oldu. Hayvanat bahçesinde hayvanların salına salına dolaştığı, içinden çay geçen, göletlerle serinleyen, özel yapılmış ahşap tırmanma alanlarıyla güzelleşen, koca çamların koyu gölgesindeki geniş bölgeleri görünce kendilerini masallarda gibi hissettiklerini dile getiren çocuklar zebralar, aslanlar, kartallar gibi birçok ilgi çekici hayvanı hayatlarında ilk defa gördüklerini belirtti.(DHA)