Tuğçe SARAÇ
Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili 2017 yaz sezonuna hazırlanırken, sahil düzenleme projesi ile ilgili endişeler devam ediyor. 3 yıldır gündemden düşmeyen proje ile alakalı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bu sezonda boşa gitti” yorumunda bulundu.

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahili’nde geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen ve 2 kez ihaleye çıkan ‘Sahil Düzenleme Projesi’ yaz sezonunun başlaması ile birlikte yine tartışmalara neden oldu. Projenin bu yılda hayata geçirilemeyeceğini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek endişelerini dile getirdi.

3 YIL BOŞA GEÇTİ
Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından iki kez ihaleye çıkan ve alıcı bulamayan projenin hayata geçirilememesinden dolayı vatandaşların sıkıntılar yaşadığını belirten Böcek, “Konyaaltı Sahilimizde 3 yılımız boşa geçti. İhaleye çıkarıldı giren olmadı. Gördüğüm kadarıyla belediyemizin önü de dâhil olmak üzere bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bunları hep birlikte göreceğiz. Sahil projesi bu sezonda uygulanamayacak. Bu sezonda boşa gitti diye düşünüyorum, üzüntümde budur” dedi.

MAVİ BAYRAKLAR İÇİN ÜZGÜNÜZ
Vatandaşların memnuniyetinin önemli olduğunu aktaran muhittin Böcek, “Halk güvenli bir şekilde denize girebilmeli. Daha önce biliyorsunuz ücretsiz şezlong diye başlatılan bir proje vardı. Ücretsiz dendi ama sonrasında bazı yerlere ücretli oldu. Ücreti geçtik asayiş güvenlik anlamında birçok sıkıntıların yaşandığı bir dünyaca ünlü Konyaaltı Sahilimiz var. Mavi bayraklarımız gitti. Son derece üzgünüz bu konu ile ilgili. Bu sezon inşallah daha iyi geçecek. Büyükşehir belediyemiz bir çalışma başlatmış gibi gördüm” şeklinde konuştu. KONYAALTI SAHİLİ HEPİMİZİN
Büyükşehir Belediyesi tarafından sahil bandında başlatılan çalışmaların yönetmeliğe uygun olup olmadığını bilmiyoruz diyen Muhittin Böcek, daha önce kendisinin bu konuda ciddi eleştiriler aldığını da hatırlattı. Böcek, “Şu anda devam eden çalışmaların metrekaresi oldukça büyük. Bunlara dikkat edilmeli diye düşünüyorum. Konyaaltı Sahili hepimizin. Dünyaca ünlü bir sahile sahibiz. Turizme de tüm insanlığa da katkı koyacak bir sahil projesi olması gerektiği düşüncesindeyim. Önümüzdeki günlerde yaşayıp göreceğiz. KONYAALTI 2017 SEZONUNA HAZIR
Son olarak Konyaaltı Belediyesi’nin tüm hazırlıklarını tamamladığını ve 2017 yaz sezonuna hazır olduğunu söyleye Muhittin Böcek, “Otel önlerindeki yollarımızın hepsi sıcak asfalt ile kaplandı. Alt yapısı ve temizlik çalışmaları ile ilgili tüm hazırlıklarımız tamam. Yürüyüş yolları dâhil olmak üzere sıcak asfalt ile her yeri kapladık ancak sahil ile ilgili endişelerimiz hala devam ediyor. İnşallah sonu iyi olur” dedi.