KADINLAR Çiçek Açıyor Platformu, turizme katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Uluslararası Antalya Turizm ve Bisiklet Festivali'nin startını verdi. Alternatif Eko Turizmi ve Bisiklet Turizmi teması ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivale, Bisikletliler Derneği de destek veriyor. İş kadını Hatice Bozkurt'un organize ettiği festivalin açılışı Konyaaltı Belediyesi önünde gerçekleşti. Festival kapsamında 5 köy okuluna Kepez Belediyesi tarafından 5 bisiklet hediye edildi.

Uluslararası Antalya Turizm ve Bisiklet Festivali ile bölgenin organik tarım, kır hayatı, tarihi, kültürel, beşeri özelliklerini kapsayan etkinliklerin yanı sıra doğal ortamda yapılabilecek sporları içeren turizm faaliyetlerine de dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyleyen Hatice Bozkurt, 'Özellikle de Bisiklet Turizmi ile Antalya'daki eko turizme dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Yöre halkının da katılımı ile bölge tanıtım ve ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz' dedi.

Verilen kokteylin ardından bisikletli grup kentte tur attı. Günübirlik turların düzenleneceği festival yarın sona erecek. (DHA)